Βουνα Ιταλια
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Jan 29 2019

Βρες την κορυφή σου ξανά!

Μήπως όταν τελείωσες το Λύκειο; Το Πανεπιστήμιο; Μήπως όταν έπιασες μια καλή δουλειά; Όταν παντρεύτηκες και έκανες παιδιά; Όταν ήρθε η οικονομική κρίση; Η ουσία είναι μία: ότι σταμάτησες να βάζεις στόχους! Σταμάτησες να ονειρεύεσαι!

Ποιός σου πήρε τα όνειρα; Ποιός κανονίζει τη ζωή για εσένα αλλά χωρίς εσένα; Τι σε εμποδίζει να ονειρευτείς ξανά; Η ζωή δε σταματάει μπροστά σε μια ηλικία, ούτε μπροστά σε μια οικονομική κρίση, ούτε μπροστά σε ένα φόβο!

"Έχω ένα όνειρο..." έλεγε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην περίφημη ομιλία του το καλοκαίρι του 1963, μιλώντας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το όνειρο του για ισότητα λευκών και έγχρωμων! Μεγάλο, άπιαστο όνειρο φάνταζε τότε! Όμως πραγματοποιήθηκε (αν και δεν έζησε ο Λούθερ Κινγκ να το δει). Στόχευσε, έκανε πλάνο, δούλεψε γι αυτόν τον σκοπό!

Κάνε όνειρα! Κάνε μεγάλα όνειρα! Τόσο μεγάλα που να μη μπορείς να τα χάνεις από τα μάτια σου! Μη φοβάσαι να ονειρευτείς!  Τίποτα δε συμβαίνει χωρίς να προηγηθεί κάποιο όνειρο! Μετά βάλε συγκεκριμένο στόχο που θα σε φτάσει στο όνειρο! Στόχευε ψηλά! Στην κορυφή!

Πού είναι ο δρόμος για την κορυφή σου;

1)Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις; Αυτό που ονειρεύεσαι; Βρες εσένα και βρες το όνειρο σου! Βρες τις δικές σου αξίες και τα δικά σου "θέλω" και θα βρεις το όνειρο!

2) Τι σε εμποδίζει να έχεις όνειρα, να βάλεις στόχους; Τι σε εμποδίζει να αισθανθείς την ενέργεια και τη δύναμη που σου δίνουν τα όνειρα; Τι σε εμποδίζει να αποκτήσεις ξανά κίνητρα για επιτυχία και εξέλιξη; Να μηδενίσεις και να αρχίσεις ξανά; Τι φοβάσαι; Την αποτυχία; Την απόρριψη; Ποιές περιοριστικές πεποιθήσεις σε κρατάνε πίσω; Ποιοί φόβοι;

3) Άλλαξε τρόπο αντίληψης, άλλαξε τρόπο σκέψης και θα κυριαρχήσεις στη ζωή σου!

4) Η μικρή μου κόρη όταν την ρωτάω "γιατί το έκανες αυτό;" μου απαντάει "γιατί μπορώ"! Γελάω πολύ και σκέφτομαι: "Κι όμως αυτή η αυθόρμητη απάντηση πόση αλήθεια κρύβει, πόση πίστη, πόση προτροπή δίνει!

Πόσο δυνατός γίνεσαι αν πιστέψεις ότι μπορείς! "Μπορώ και θα το κάνω"! "Εάν μπορείς να ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις" είπε ο Walt Disney! Γιατί εσύ έχεις τη δύναμη! Εσύ αποφασίζεις! Κοίτα ψηλά και δες την κορυφή σου!

Share: