Τι είναι το:

Τι είναι το life coaching;

To life coaching είναι...μια ευκαιρία! Η ευκαιρία σου να ζήσεις τη ζωή όπως την ονειρεύεσαι, η ευκαιρία σου να πετύχεις! Η ευκαιρία σου να βελτιωθείς, να αναζητήσεις τον καλύτερο εαυτό σου, να ξεκινήσεις ένα "ταξίδι" που θα σε κάνει να δεις τα πράγματα...αλλιώς. Ένα "ταξίδι" μέσα από το οποίο θα βγεις πιο δυνατός-ή, πιο συνειδητοποιημένος-η, έτοιμος-η να απολαύσεις τη ζωή!

Το life coaching είναι μια διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης. Είναι μια διαδικασία αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης. Θα σε ρωτάω, θα απαντάς και θα ανακαλύπτεις! Θα ανακαλύπτεις εσένα, θα ανακαλύπτεις καινούριους τρόπους να αντιμετωπίζεις οτιδήποτε σε απασχολεί.

Οι ερωτήσεις μου είναι βασισμένες σε τεχνικές και μοντέλα coaching και NLP, στα οποία έχω πιστοποιηθεί.(Βιογραφικό) Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μάθεις να αξιοποιείς ολόκληρο το δυναμικό σου, όχι μόνο τη δεδομένη περίοδο αλλά για πάντα! Θα αναπτύξεις δεξιότητες και θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να προχωρήσεις στην αλλαγή που θέλεις σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

Θα οδηγηθείς σε λύση θεμάτων. Στη λύση που του ταιριάζει. Σε δράση. Στη δημιουργία οράματος. Στην πραγματοποίηση στόχων. Σε ψυχική ισορροπία. Θα εκπαιδευθείς στη θετική σκέψη. Τι είναι αλήθεια θετική σκέψη; Το να αποδέχεσαι και την αρνητική πλευρά σου, το να αναγνωρίζεις τα θέματα που σε απασχολούν και να ψάχνεις να βρεις λύσεις με έναν τρόπο δημιουργικό, που δεν κάνει κακό στην υγεία σου. Το να ψάχνεις να βρεις και τη θετική πλευρά σε μια κατάσταση.

Στο life coaching το κεντρικό πρόσωπο είσαι εσύ! Το ζητούμενο είναι ο καλύτερος εσύ!

Happy Man Life Coaching

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή σου που δε μπορείς να διαχειριστείς θέματα, καταστάσεις, σχέσεις; Που δε βρίσκεις λύση σε θέματα; Που έχεις βαρεθεί τα πάντα; Που θέλεις μια αλλαγή; Που θέλεις έναν καινούριο σκοπό; Που δεν ξέρεις πώς να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου; Που θέλεις ένα όραμα που όμως δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι αυτό;

Που δε μπορείς να πάρεις την απόφαση; Που νιώθεις να έχεις μπλοκάρει; Που νιώθεις μια στασιμότητα; Που σου λείπουν τα κίνητρα; Που δεν τα πας καλά με τον προϊστάμενο, συνεργάτη, με τον/την σύζυγο; Που το άγχος και η αβεβαιότητα σε ακινητοποιούν; Που νιώθεις ότι υπάρχουν κάποια εμπόδια στο παρόν σου που πρέπει να τα κάνεις στην άκρη για να προχωρήσεις στο μέλλον; Φόβοι, πεποιθήσεις, αρνητικές σκέψεις;

Το coaching θα σε βοηθήσει να ενδυναμώσεις, να διώξεις τα εμπόδια, να βρεις λύσεις, να κάνεις την αλλαγή! Να βγεις από αδιέξοδα και να ξεκαθαρίσεις καταστάσεις που βιώνεις. Να αναγνωρίσεις τις πραγματικές σου ανάγκες και επιθυμίες. Μόνο τότε θα βρεις τον εαυτό σου. Μόνο τότε θα απελευθερωθείς και θα βρεις ισορροπία και χαρά.

Θα σε βοηθήσει να φύγεις από την "comfort zone", τη ζώνη άνεσης σου και να περάσεις στη ζώνη της επιτυχίας. Nα μετατρέψεις αρνητικές και περιοριστικές πεποιθήσεις σε ενδυναμωτικές.

Το life coaching είναι προπονητική του νου! Ασχολείται με το μυαλό, με τον εγκέφαλο, αυτό το υπέροχο "εργαλείο" που είναι υπεύθυνο για τα πάντα. Εκπαιδεύει το άτομο σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, σε μια άλλη αντίληψη για τα πράγματα.

Τι δεν είναι το life coaching;

Όχι το life coaching δεν κάνει θαύματα. Το θαύμα το κάνεις εσύ ο ίδιος! Το life coaching ενεργοποιεί όμως τα κατάλληλα εγκεφαλικά κύτταρα παρώθησης για αλλαγή, για δράση. Δεν ασχολείται με ψυχικά τραύματα του παρελθόντος. Αυτό το κάνουν οι ψυχολόγοι/ψυχοθεραπευτές.

Δεν ασχολείται με τα "γιατί", δηλαδή γιατί συνέβη αυτό. Εστιάζει στα "πώς", πώς θα πετύχεις, πώς θα βρεις λύση, πώς θα κάνεις την αλλαγή. Προπονεί το άτομο να σκέφτεται, να σκέφτεται με παραγωγικό τρόπο, με τρόπο που τον εξελίσσει.

Όχι το life coaching δεν είναι ο Coelio και η θεωρία του σύμπαντος: "όταν θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν συνωμοτεί να γίνει". Όταν θέλεις κάτι πολύ, πάρε την απόφαση και δράσε!

Για να πάρεις όμως την απόφαση πρέπει να δυναμώσεις μέσα σου, να αξιοποιήσεις τις δεξιότητες που έχεις και να αναπτύξεις νέες. Να ξεπεράσεις πεποιθήσεις, να γνωρίσεις τον εαυτό σου, να τον αγαπήσεις. Για να δράσεις πρέπει να βάλεις στόχους και να φτάσεις με βήματα σωστά και σταθερά.

Σε ποιά θέματα βοηθάει το coaching;

 • Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων
 • Διαχείριση άγχους
 • Διαχείριση θυμού
 • Διακοπή βλαβερής συνήθειας
 • Θέματα σχέσεων, γάμου, διαζυγίου
 • Θέματα που αφορούν παιδιά (parent coaching)
 • Θέματα ηγεσίας σε εταιρίες
 • Θέματα αυτοπεποίθησης
 • Πώς θα βγεις από αδιέξοδα, πώς θα πάρεις αποφάσεις
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων απαραίτητων για μια ευτυχισμένη ζωή
 • Περιοριστικές πεποιθήσεις που στέκονται εμπόδια στο να προχωρήσεις
 • Αρνητικές σκέψεις που δε μπορείς να ελέγξεις και σε οδηγούν σε άγχος και δυσλειτουργικές συμπεριφορές.
 • Προσωπική ενδυνάμωση
 • Αντιμετώπιση φόβων
 • Στοχοθέτηση
What's stopping you

Κάνε την αλλαγή που θα ήθελες να δεις να σου συμβαίνει και ζήσε τη ζωή όπως θα ήθελες να τη ζήσεις! Βρες νόημα και χαρά στη ζωή σου! Και κάνε το γρήγορα! Το life coaching είναι ο πιο γρήγορος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να πετύχεις αυτό που θέλεις!

Μπορείς να πετύχεις! Μπορείς να πετύχεις αυτά που ονειρεύεσαι! Στηρίξου σε εσένα! Από εκεί ξεκινάνε όλα! Από εσένα! Βρες εσένα! Και εξέλιξε αυτό που ήδη έχεις! Κάνε το ακόμη καλύτερο! Βρες τον καλύτερο εσύ!

Σαν coach θα σε βοηθήσω να βρεις τον εαυτό σου. Να τον εξελίξεις. Θα σου δώσω τα "εργαλεία" που θα μπορείς να χρησιμοποιείς πάντα ώστε να βρίσκεις λύσεις σε οτιδήποτε σε προβληματίζει και στέκεται εμπόδιο στη ζωή σου! Θα σε μάθω να βγαίνεις από τη "ζώνη άνεσης", να διεκδικείς και να πετυχαίνεις!

Όχι μόνη μου...Με τη βοήθεια της νευροεπιστήμης, στην οποία στηρίζεται το life coaching. H νευροεπιστήμη είναι κλάδος της Βιολογίας που μελετάει το κεντρικό νευρικό σύστημα και κυρίως τον εγκέφαλο. Συνδέεται με τη νευροψυχολογία που μελετά τη σύνδεση μεταξύ εγκεφάλου και συμπεριφοράς. Ο εγκέφαλος καθορίζει το ποιοί είμαστε και τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και τους άλλους. Στις συνάψεις των νευρώνων κρύβεται η ταυτότητα κάθε ανθρώπου (δρ Σέουγκ). Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μεγάλη νευροπλαστικότητα. Ικανότητα δηλαδή να αλλάζει τη δομή και τη λειτουργία του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μαθαίνει, να εκπαιδεύεται, να προσαρμόζεται μέχρι τα βαθιά γεράματα!

Επίλεξε ανάμεσα σε ατομικό coaching, συνεδρίες NLP, parent coaching, executive coaching, group coaching, coaching για δικηγόρους, προγράμματα για εφήβους αλλά και το πρόγραμμα(FYBY): find your best you!!! Θα είμαι δίπλα σου σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, να σε ενδυναμώνω, να σου "κρατάω το χέρι". Θα σε "σπρώξω" σιγά σιγά εκεί που εσύ θέλεις. Ώστε να μπορέσεις μετά μόνος-η, δυνατός-ή και έτοιμος-η να προχωρήσεις και να γευτείς τις χαρές της ζωής!

Δημιούργησα με μεγάλο ενθουσιασμό αυτό το πρόγραμμα 16 εβδομάδων για ενδυνάμωση και προσωπική εξέλιξη! Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει ασκήσεις αυτογνωσίας και mindfulness (find you) και τεχνικές coaching και νευρογλωσσικού προγραμματισμού nlp (your best you). Ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στο mindset coaching.

Τι είναι mindset coaching;

Ως mindset coach θα προσπαθήσω να σου δείξω τρόπους να σκέφτεσαι διαφορετικά, να αντιδράς διαφορετικά. Θα σε μάθω να σκέφτεσαι "out of the box". Αυτό είναι το κλειδί της εξέλιξης και της επιτυχίας. Θα δουλέψουμε με γνώμονα το growth mindset. Νοοτροπία ανάπτυξης! Στην επιτυχία συμβάλλουν αρκετά πράγματα αλλά ένα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η αναπτυξιακή νοοτροπία. Δηλαδή η νοοτροπία ότι η νοημοσύνη/η ευφυία και το σύνολο των δυνατοτήτων μας μπορούν να αναπτυχθούν και να το κάνουμε πράξη.

Πρόκειται για ένα τρόπο σκέψης που επιτρέπει στους ανθρώπους να ανταπεξέρχονται κατά τις πιο μεγάλες δυσκολίες της ζωής τους. Τρόπος σκέψης που στηρίζεται στον αναπτυσσόμενο νου. Η νευροεπιστήμη, στην οποία στηρίζεται το coaching, διαβεβαιώνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει τη δυνατότητα νευροπλαστικότητας, όπως ανέφερα και παραπάνω.

Νευροπλαστικότητα είναι η ικανότητα του εγκεφάλου να αναδιοργανώνεται, δημιουργώντας καινούριες συνδέσεις νευρώνων, ανταποκρινόμενος στα ερεθίσματα, σε νέες πληροφορίες, σε αναπτυξιακή διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε το μυαλό μας και να δημιουργήσουμε μια καινούρια πραγματικότητα!

New Mindset New Results

Η νοοτροπία κάθε ανθρώπου οδηγεί σε συμπεριφορές, σε στάσεις και δράσεις, οι οποίες καθορίζουν τη ζωή του, την πραγματικότητα του. Νοοτροπία είναι οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις, οι αντιλήψεις μας. Αν αλλάξεις σκέψεις και πεποιθήσεις μπορείς να επαναπρογραμματίσεις τον εγκέφαλο σου!

Σαν mindset coach θα προσπαθήσω να “ευθυγραμμίσω” το συνειδητό με το ασυνείδητο σου, δηλαδή πεποιθήσεις, αξίες, συμπεριφορές, επιθυμίες, συναισθήματα, σκέψεις να ευθυγραμμιστούν ώστε να επέλθει ψυχική ισορροπία αλλά και να επιτευχθούν στόχοι. Με άλλα λόγια όταν υπάρχει μέσα μας σύγκρουση των “θέλω” και των “πρέπει”, των “πιστεύω”και των “επιθυμώ” επέρχεται εσωτερική σύγκρουση που δημιουργεί άγχος.

Θα προσπαθήσω, μέσα από το growth mindset, να ξεκλειδώσω ασυνείδητα μοτίβα, τα οποία στέκονται εμπόδιο, να τα μετατοπίσω ή να τα αφαιρέσω και να τα αντικαταστήσω με νέα, ώστε να πετύχουμε ισορροπία και πληρότητα.

Στόχος του coaching είναι να ξεκλειδώνει ικανότητες ώστε να μεγιστοποιήσει τα περιθώρια ανάπτυξης του ανθρώπου.
John Whitmore

Θα χαρώ να συνεργαστούμε και να σε στηρίξω να πετάξεις ψηλά, ελεύθερος-η από "βάρη" και αγωνίες!

Κλείσε την πρώτη σου συνεδρία τώρα!

Ας ξεκινήσουμε!