καρδιες στον ουρανο
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Jan 16 2018

Εκεί όπου όλα μπορούν να συμβούν!

Κατ'αρχάς βάζω στην άκρη το θέμα της υγείας που είναι το βασικό και το αφήνω στον Θεό και στη φροντίδα του καθένα από εμάς για πρόληψη.

Πώς θα ήσουνα λοιπόν; Όμορφος-η, αδύνατος, πετυχημένος, με μια υπέροχη οικογένεια, χαρούμενος, με πλατιά χαμόγελα διαρκώς; Λοιπόν όλα αυτά ή τα περισσότερα από αυτά, μπορούν να συμβούν! Πώς; Πού; Ας ταξιδέψουμε λίγο!...Στη χώρα της αγάπης! Μη βιαστείς να γελάσεις, να το χαρακτηρίσεις ουτοπικό ή ρομαντικό.

Κλείσε τα μάτια και άκου την ανάσα σου, τον ήχο από τους θορύβους γύρω σου, γεύσου την αγαπημένη σου γεύση, καραμέλα ίσως με τρούφα σοκολάτα ή καρύδα και σκέπασε τα όλα με το αγαπημένο σου χρώμα. Ίσως και με μια αγαπημένη μυρωδιά, μια μυρωδιά που σου φέρνει την πιο γλυκιά ανάμνηση. Τώρα άνοιξε τα μάτια σου. Νιώσε αγάπη!

Αγάπη για σένα. Γιατί αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου δε θα αγαπήσεις κανέναν βαθιά κι αληθινά. Αγάπησε το σώμα σου και φρόντισε το. Αν το αγαπάς αληθινά θα το τρέφεις σωστά, θα το ντύνεις όμορφα, θα είναι καθαρό και ευωδιαστό.

Αγάπησε το πνεύμα σου, αυτό που είσαι. Γνώρισε τον εαυτό σου, γίνε επιεικής μαζί του. Αγάπησε τον εαυτό σου με τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του, με τις νίκες του και τις ήττες του. Και νιώσε την ενέργεια που σου δίνει αυτή η αγάπη. Ενέργεια να κινηθείς, να αναπτυχθείς, να εξελιχθείς, να δώσεις. Να δώσεις αγάπη στον σύντροφο σου, στα παιδιά σου, στους γονείς σου, στους φίλους σου, στους συνεργάτες. Με την αγάπη οδηγό θα απελευθερωθούν κρυμμένες δυνάμεις, οι μικροί βοηθοί σου: σεβασμός, υπομονή, κατανόηση, δημιουργία, έμπνευση, πάθος, ευγένεια, ενέργεια, δοτικότητα. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να δημιουργήσεις, να κτίσεις σχέσεις. Και μόνο μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις μπορείς να εξελιχθείς, να πετύχεις όσα θέλεις, να είσαι χαρούμενος.

"Ο άνθρωπος μπορεί να υπερπηδήσει τα εμπόδια και να οδηγηθεί στην ολοκλήρωση μόνο μέσα από τη σχέση που συνάπτει με άλλους ανθρώπους. Αυτό που θεραπεύει είναι η σχέση." Carl Rogers

Αν ο άνθρωπος αγαπούσε τον άνθρωπο....Αν δεν έψαχνε την αγάπη στο πρόσκαιρο, το εφήμερο, σε παραστάσεις πάνω σε χάρτινα είδωλα...τα χρήματα που είναι κυρίαρχα σε καρδιά και μυαλό...Αν δεν αγόραζε αξίες και ψυχές με αυτά....Αν άφηνε την αγάπη να ανθίσει και να γεμίσει χρώματα και φως την πλάση...Ε, ναι, τότε όλα θα μπορούσαν να συμβούν! Εκεί στη χώρα της αγάπης!

Share: