Γυναικα που τρεχει
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Jun 18 2019

Φύγε!! Μην παλεύεις όταν δεν αξίζει!

Φύγε!!! Ναι, φύγε!!! Δεν αξίζουν όλες οι μάχες! Διάλεξε τις μάχες σου! Μην αναλώνεσαι σε μάχες που θα έχουν μεγάλο κόστος για σένα, ψυχικό, πνευματικό, σωματικό, υλικό.

Ξέρεις τις αξίες σου; Ξέρεις τα θέλω σου; Ξέρεις τα όρια σου; Τα έκανες γνωστά; Τα επικοινώνησες; Σε αγνοούν παρόλα αυτά; Προσπαθούν να σε μειώσουν; Να περάσουν τα δικά τους θέλω; Τις δικές τους πεποιθήσεις; Δε θα καταφέρεις να αλλάξεις κάτι. Κι όταν δεν αλλάζει κάτι, δεν υπάρχει εξέλιξη, δεν υπάρχει δημιουργία, δεν υπάρχει χαρά!

Ναι, φύγε ήσυχα, αθόρυβα. Να προκαλέσεις ανησυχία με τη σιωπή σου, με την απουσία σου! Χωρίς φασαρίες, χωρίς τσακωμούς, χωρίς "σαματά"!

Φύγε για σένα!

Φύγε για σένα! Για να είσαι εσύ καλά, για να μη φτάσεις να προδώσεις τον εαυτό σου, τις αξίες σου! Χωρίς τύψεις, χωρίς ενοχές, απλά, συνειδητοποιημένα. Κοίτα μπροστά, όχι πίσω. Κοίτα μακριά...κοίτα εσένα...Φύγε για να μη μετανιώσεις για αυτά που είπες, που δεν είπες, που έκανες, που δεν έκανες, για τον χρόνο που κύλησε κι εσύ απλά τον κοίταζες...

Πού είσαι ευτυχισμένος; Εκεί να πας! Πώς είσαι ισορροπημένος, ήρεμος; Αυτό να κάνεις. Μην παλεύεις συνεχώς! Έχε δυνάμεις, έχε αντοχές για εκεί που πραγματικά αξίζει! Γιατί κάποιες μάχες αξίζουν! Για κάποιους ανθρώπους, για κάποιες καταστάσεις, για κάποιους στόχους, κάποια ιδανικά! Για κάτι που πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει, μπορεί να εξελιχθεί! Για εσένα!

Φύγε...μην επιμένεις σε όνειρα που δεν εκπληρώνονται αν και προσπάθησες, σε ανθρώπους που σε πληγώνουν αν και συγχώρεσες...Φύγε όταν δε σε σέβονται, δε σε υπολογίζουν, όταν βαριέσαι, όταν βαλτώνεις, όταν δεν έχεις χώρο να εκφραστείς, να δημιουργήσεις, να εξελιχθείς!

Μην επιμένεις, μην "κολλάς", μη γυρίζεις πίσω, μην αναλύεις ξανά και ξανά...Αποδέξου...προχώρα...Μην αναλώνεσαι στο να κρίνεις και να κατακρίνεις...

Κοίτα μπροστά....κοίτα εσένα...Φύγε και χαμογέλα...Φύγε και ζήσε!!

Share: