Μπαλλονια
Back to Blog
POSITIVE VIBES
May 28 2020

Γενέθλια και ενδοσκόπηση!

Α ρε άτιμε κορονοϊέ! Μία φορά τον χρόνο έχω την ευκαιρία να πάρω τόσες μαζεμένες αγκαλιές και μου το στερείς! Ας είναι...Είχα όμως την ευκαιρία να κάνω εσωτερική αναζήτηση! Γενέθλια και ενδοσκόπηση λοιπόν!https://nanasigouna.com/blogpost/genethlia-kai-pali/

Ένας χρόνος ακόμη σοφίας και εμπειριών πέρασε! Μα πόσο γρήγορα, πόσο γεμάτα! Τι έμαθα μέσα σε αυτόν τον χρόνο; έμαθα να έχω υπομονή! Ναι τα κατάφερα! Να προσαρμόζομαι πιο εύκολα! Να δέχομαι την απόρριψη χωρίς να μελαγχολώ αλλά να γίνομαι πιο δυνατή!

Έμαθα να επικοινωνώ πιο αποτελεσματικά! Πολύ σημαντικό στις σχέσεις μας, πίστεψε με! Έμαθα να μην αναβάλλω! Να κυνηγάω τα όνειρα μου πιο στοχευμένα! Να τα κυνηγάω και να μην τα εγκαταλείπω ύστερα από κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες! Έμαθα ότι "Στο τέλος όλα θα πάνε καλά! Αν δεν πάνε καλά, δεν είναι το τέλος!" Ισχύει!!

Τι άλλο έμαθα;

Έμαθα ότι πρέπει να "μπαίνεις στη ροή"! Να μη "ζορίζεις" καταστάσεις αλλά να εστιάζεις σε αυτό που θέλεις, να το δουλεύεις χωρίς να ανυπομονείς για το τι θα γίνει! Να το ευχαριστιέσαι, να μπαίνεις ήρεμα στη διαδικασία και να μην αποσπάται η προσπάθεια σου από τον τελικό στόχο αλλά όμως να παρακινείται από αυτόν! Να παραμένεις χωρίς άγχος, χωρίς να κατηγορείς και να κατακρίνεις τον εαυτό σου για αποτελέσματα που δε σου αρέσουν!

Να ζεις το τώρα συνειδητά, να είσαι στο παρόν και να μην κολλάς στο παρελθόν, να μην κοιτάς εμμονικά το μέλλον! Κάτι πολύ σημαντικό που έμαθα ότι το multitasking δεν ωφελεί! Δημιουργεί άγχος, όχι ικανοποιητικά αποτελέσματα, "καίει" τον εγκέφαλο! Μία μία λοιπόν οι δραστηριότητες! Ολοκλήρωσε τη μία και πήγαινε στην άλλη! Κάνε σωστό προγραμματισμό και βάλε προτεραιότητες!

Συνειδητοποίησα ότι το να έχεις ενσυναίσθηση κάνει καλό όχι μόνο στους άλλους που τη δέχονται αλλά και σε εμένα! Συνειδητοποίησα ότι χωρίς αγάπη δε γίνεται τίποτα! Αγάπη όμως και στον εαυτό μας! Έμαθα να αγαπάω περισσότερο τον εαυτό μου και να τον κατανοώ καλύτερα!

Κάτι που με βοήθησε πολύ, το ότι έμαθα να αλλάζω γρήγορα εστίαση όταν κάτι με στενοχωρεί και να μην το υπεραναλύω! Δε βγάζει πουθενά! Κατάλαβα πως, ό,τι δε συμβαίνει είναι γιατί δεν το θέλησες πραγματικά! Γιατί δεν ήσουν έτοιμος να το απολαύσεις! Γιατί τελικά κάθε τι πρέπει να το απολαμβάνουμε!

Και ναι, την απόλαυσα τη μέρα των γενεθλίων μου κι ας μην είχε έξοδο και αγκαλιές! Είχε πολλή αγάπη, ζεστασιά, χαμόγελα!

Share: