Γυναικα καθρεφτης
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Feb 20 2020

Καθάρισε τα ζιζάνια της σκέψης!

Φρόντισε λοιπόν την ψυχή σου. Να είναι ήρεμη, όμορφη. Να έχει όμορφες σκέψεις! Γατί οι σκέψεις γεννούν συναισθήματα και τα συναισθήματα γεμίζουν την ψυχή σου! Όταν κοιτάς το πρόσωπο σου στον καθρέφτη, καθρεφτίζονται η ψυχή σου και οι σκέψεις σου!

Θέλεις να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να χαμογελάς ικανοποιημένος με αυτό που βλέπεις; Τότε "καθάρισε" το μυαλό σου από τα "ζιζάνια". Τι είναι τα "ζιζάνια"; Αυτοφυή και άχρηστα χόρτα που φυτρώνουν δίπλα σε λουλούδια και μπορεί να τα καταστρέψουν. Έτσι είναι και οι άσχημες και αρνητικές σκέψεις. Αναπτύσσονται δίπλα σε θετικές σκέψεις με κίνδυνο να καταστρέψουν και αυτές. Πρέπει λοιπόν να απομακρύνεις έγκαιρα τα "ζιζάνια", να τα κόβεις από τη ρίζα!

Πώς θα διώξεις τα ζιζάνια;

Ψάξε και βρες τι σου δημιουργεί αρνητικές σκέψεις. Εξόντωσε τες! https://nanasigouna.com/blogpost/exeis-th-dunamh-mesa-sou-frontise-egkaira-na-th-breisΜήπως τα "ζιζάνια" είναι αρνητικές πεποιθήσεις που σε περιορίζουν και σε εμποδίζουν να εξελιχθείς; Μήπως είναι φόβοι; Φόβος απόρριψης, αποτυχίας, κριτικής; Μήπως είναι τοξικοί άνθρωποι, τοξικό περιβάλλον; Μήπως είναι απραγματοποίητα όνειρα, επιθυμίες που σε γεμίζουν θυμό, κατηγόριες, παράπονα; Μήπως είναι άγχος για το αύριο, ενοχές για το χθες; 

Ό,τι και να είναι ξερίζωσε το! Δούλεψε με τον εαυτό σου, ζήτησε τη βοήθεια κάποιου ειδικού αν μπλοκάρεις ή αν δεις ότι καθυστερείς πολύ με κίνδυνο να επηρεαστούν και οι υγιείς και θετικές σκέψεις! Καθάρισε τις σκέψεις σου, καθάρισε το μυαλό σου! Καθάρισε την ψυχή σου!

Αυτό είσαι...οι σκέψεις σου...η ψυχή σου! Φρόντισε την ψυχή σου. Να είναι ήρεμη, όμορφη. Να μην έχει ανοιχτές πληγές. Να μη γεμίζει με σκούρα χρώματα. Να είναι καθαρή, διαυγής. Διώξε τα "ζιζάνια" του μυαλού γιατί θα τα δεις στην ψυχή σου...θα τα δεις στον καθρέφτη σου...

Φρόντισε εσένα! Να σε αγαπάς και να σε ρωτάς: "Τι θέλεις; Τι χρειάζεσαι; Τι έχεις ανάγκη;" Και να σου το δίνεις! Μη σε κρίνεις. Παρατήρησε, χωρίς κριτική. Παρατήρησε τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου. Πότε είσαι χαρούμενος; Πότε λυπημένος; Τι σε εμποδίζει να πετύχεις; Τι σε βοηθάει να δημιουργήσεις; Τι σε ευχαριστεί; Tι νιώθεις;Τι ζητάς; Πώς θα γεμίσει η ψυχή σου; Φέρσου στον εαυτό σου με στοργή, με νοιάξιμο, σαν να είναι ένα μικρό παιδί. 

Μην του κρατάς κακία,μην τον μαλώνεις. Να τον αγαπάς, να του μιλάς με κατανόηση, με προσοχή. Μην αγνοείς τα σήματα που σου στέλνει, τα μηνύματα. Μην αμελείς να ικανοποιείς τις ανάγκες του. Να τον ρωτάς με ενδιαφέρον ειλικρινές τι τον απασχολεί. Μην το προσπερνάς λέγοντας "άλλη στιγμή, δεν προλαβαίνω τώρα". Στάσου, άκου, νιώσε, αφουγκράσου!

Και τότε θα δεις στον καθρέφτη μια καθαρή, όμορφη ψυχή που αντανακλά σε ένα καθαρό βλέμμα, σε ένα υπέροχο πρόσωπο! "Καμιά ψυχή δε μπορεί να δει το ωραίο, αν δεν είναι αυτή η ίδια ωραία"!

Share: