ουρανος, πηδαει πανω απο γκρεμο
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Mar 26 2018

Μα τι είναι επιτέλους το life coaching;;;

Το life coaching που με έβγαλε από την κρίση και τις αναζητήσεις μου και με οδήγησε σε ένα ταξίδι ζωής! Ναι, ήρθε η ώρα λοιπόν να σας μιλήσω για κάτι που έχω λατρέψει, το life coaching!

Εκεί λοιπόν στις κρίσεις μου και στα γιατί μου ανακάλυψα τη δύναμη των ερωτήσεων, των στοχευμένων και αποτελεσματικών ερωτήσεων. Με βοήθησε ίσως και το ότι είμαι Δικηγόρος. Σαν Δικηγόρος πάντα έκανα, έπρεπε να κάνω, στοχευμένες ερωτήσεις στους πελάτες και στους αντιδίκους. Έτσι πήγαινε παρακάτω και η διαδικασία.

Τι είναι το life coaching;

Αυτό είναι και το life coaching. Μια διαδικασία εσωτερικής όμως αναζήτησης, που μέσα από στοχευμένες και αποτελεσματικές ερωτήσεις (του coach), από μεθόδους και τεχνικές, εργαλεία που χρησιμοποιεί ο coach, το άτομο αξιοποιεί ολόκληρο το δυναμικό του. Αναπτύσσει δεξιότητες και οδηγείται σε μια αλλαγή! Οδηγείται σε λύση θεμάτων! Σε δράση! Στη δημιουργία στόχων! Στην πραγματοποίηση οράματος! Σε ψυχική ισορροπία! Όλα αυτά με έμφαση στα θετικά συναισθήματα!

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή σου που δε μπορείς να διαχειριστείς θέματα, καταστάσεις, ανθρώπους; Που δε βρίσκεις λύση σε θέματα; Που έχεις βαρεθεί τα πάντα; Που θέλεις μια αλλαγή; Που θέλεις έναν καινούριο σκοπό στη ζωή σου; Ένα όραμα που όμως δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι αυτό; Ή που ξέρεις τι είναι αλλά δεν ξέρεις πως να το πραγματοποιήσεις; Που δε μπορείς να πάρεις την απόφαση που ξέρεις ότι πρέπει να πάρεις; Ή που δεν ξέρεις τι απόφαση να πάρεις, γιατί δεν ξέρεις τι θέλεις; Που χρειάζεσαι ώθηση, μια "παρώθηση"; Που νιώθεις μια στασιμότητα; Που σου λείπουν τα κίνητρα;

Που νιώθεις ότι υπάρχουν κάποια εμπόδια στο παρόν σου που πρέπει να τα κάνεις στην άκρη για να προχωρήσεις στο μέλλον; Που νιώθεις ότι έχεις μπλοκάρει; Που ήρθε η ώρα να "ξεβολευτείς", να φύγεις από την "comfort zone" σου και να περάσεις ....στη "ζώνη της επιτυχίας";https://nanasigouna.com/blogpost/dose-zoh-sth-zoh-kai-zhse-ksana

Ε τότε είναι η ώρα του life coaching! Και αυτό έκανα κι εγώ! Το έβαλα στη ζωή μου και από τότε δεν το έβγαλα! Το σπούδασα, το εξάσκησα, πιστοποιήθηκα κι έγινα Life Coach! Έχοντας βιώσει τα οφέλη του life coaching εγώ η ίδια, θέλησα να βοηθήσω κι άλλους ανθρώπους να το νιώσουν.

Το life coaching είναι προπονητική του νου! Ασχολείται με το μυαλό, με τον εγκέφαλο, αυτό το υπέροχο "εργαλείο"  που είναι υπεύθυνο για τα πάντα! Το life coaching βασίζεται στη νευροεπιστήμη (κλάδος της Βιολογίας), στην εφαρμοσμένη φιλοσοφία, στη θετική ψυχολογία! Εκπαιδεύει το άτομο να ανταπεξέρχεται μόνο του, μέσα από τη γνώση του εαυτού του!

Τι δεν είναι το life coaching.

Όχι το life coaching δεν κάνει θαύματα. Το θαύμα το κάνεις εσύ ο ίδιος. Το life coaching ενεργοποιεί όμως τα κατάλληλα εγκεφαλικά κύτταρα παρώθησης για αλλαγή, για δράση.

Δεν ασχολείται  με ψυχικά τραύματα του παρελθόντος. Αυτό το κάνουν οι ψυχολόγοι.

Όχι το life coaching δεν είναι ο Coelio και η θεωρία του σύμπαντος: "όταν θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν συνωμοτεί να γίνει". Όταν θέλεις κάτι πολύ, πάρε την απόφαση και δράσε!

Για να πάρεις όμως την απόφαση πρέπει να δυναμώσεις μέσα σου, να αξιοποιήσεις τις δεξιότητες που έχεις και να αναπτύξεις νέες. Να ξεπεράσεις πεποιθήσεις, να γνωρίσεις τον εαυτό σου, να τον αγαπήσεις! Για να δράσεις πρέπει να βάλεις στόχους και να φτάσεις με βήματα σωστά και σταθερά. Εκεί σε βοηθάει να φτάσεις το coaching. Nα φτάσεις στην αλλαγή!

Το coaching εστιάζει σε λύσεις! Λύσεις που θα βρεις όμως εσύ σύμφωνα με το τι θέλεις, τι μπορείς, τι σου ταιριάζει. Δε θα σου δώσει έτοιμες λύσεις, δε θα σε κατευθύνει!

Κάνε την αλλαγή που θα ήθελες να δεις και ζήσε τη ζωή όπως θα ήθελες να τη ζήσεις! Βρες νόημα και χαρά στη ζωή σου!

Share: