Μη σαμποτάρεις
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Apr 01 2019

Μη σαμποτάρεις τον εαυτό σου!

Ο "μικρός σαμποτέρ"! Αυτός είναι που πολλές φορές παίρνει αποφάσεις για σένα αλλά στην ουσία χωρίς εσένα! Ποιός είναι αυτός; Θα τον ακούσεις με διάφορα ονόματα, "σαμποτέρ", "gremlin", "εαυτός 2", "εσωτερική φωνή", "ο άγνωστος Χ"(δικό μου αυτό το τελευταίο)!

Όλοι έχουμε 2 εαυτούς, αυτόν που μας επαινεί και αυτόν που μας κρίνει, κατακρίνει, που μας ρίχνει την αυτοπεποίθηση, που μας σταματάει, που δε μας αφήνει να πάμε μπροστά! Είναι ο "μικρός σαμποτέρ"! Θέλεις να του δώσεις εικόνα, πρόσωπο; Όνομα; Να του δώσεις ένα αστείο όνομα; Θέλεις να μείνει μια φωνή; Εσύ αποφασίζεις γιατί με αυτόν τον "τύπο" είχες και θα έχεις αρκετές συζητήσεις!

Το να του δώσεις ένα όνομα θα σε βοηθήσει να δεχτείς ότι υπάρχει, να τον αναγνωρίσεις! Έχουμε πει ότι το πρώτο βήμα σε όλα όσα στέκονται εμπόδιο για την εξέλιξη σου, είναι η αναγνώριση!

Αυτός ο "άγνωστος Χ" ή "μικρός σαμποτέρ" είναι εκεί κάθε φορά που θέλεις να βγεις από τη "ζώνη άνεσης", να κάνεις κάτι διαφορετικό, κάτι μεγάλο και σου κόβει την ορμή: "είσαι ανίκανος", "θα σε κοροϊδέψουν", "δε θα τα καταφέρεις","δεν έχεις αρκετές ικανότητες", "δεν αξίζεις", "θα σε απορρίψουν", "θα αποτύχεις"!

Σου θυμίζουν κάτι αυτές οι φράσεις; Σου τις λέει και σένα ο "άγνωστος Χ"; Σε σταματάει; Σε φοβίζει; Σε πάει πίσω; Μην τον αφήνεις! Μην παρασύρεσαι! Ακολούθησε τον δρόμο της αλλαγής, τον δρόμο της επιτυχίας! Αντιμετώπισε τον! Μη σαμποτάρεις τον ίδιο σου τον εαυτό!

Αντιμετώπισε τον μικρό σαμποτέρ σου!

1) Αναγνώρισε τον σαμποτέρ σου λοιπόν, συνειδητοποιώντας ποιός είναι ο ρόλος του, συνειδητοποιώντας ότι σε σταματάει.

2) Παρατήρησε τον:

-Πότε εμφανίζεται; -Σε ποιές περιπτώσεις; -Τι λέει; -Κάτι συγκεκριμένο ή πολλά και διαφορετικά; -Πόσο συχνά εμφανίζεται; Συνειδητοποίησε ποιόν φόβο σου τονίζει και δούλεψε πάνω σε αυτό!

3) Βρες τις πραγματικές σου αξίες, βρες τον αυθεντικό σου εαυτό ώστε να μη συγκρούονται οι 2 εαυτοί σου! Γιατί αν βρεις τον εαυτό που θέλεις, τον αληθινό, ο άλλος, ο σαμποτέρ, θα συρρικνωθεί και δε θα έχει λόγο ύπαρξης!

4) Αν πάλι δεν καταφέρεις να τον διώξεις, κάνε τον σύμμαχο, κάνε τον σύμβουλο σου! Αποδέξου τον εαυτό σου και οδήγησε τον στην καλύτερη εκδοχή του! Μάθε τον μικρό σαμποτέρ, να σου μιλάει συμβουλευτικά κι όχι επικριτικά! Αντί να σου πει: "δεν είσαι όμορφος, τα μαλλιά σου είναι χάλια, μην εμφανιστείς" καλύτερα να σε συμβουλέψει: "Τα μαλλιά σου είναι πανέμορφα, αλλά πρέπει να τα περιποιείσαι! Ποιά είναι τα δυνατά σου εξωτερικά στοιχεία που πρέπει να τονίσεις;"

Αντί να σου πει για παράδειγμα: "είσαι ανίκανος, δεν έχεις το θάρρος να παρουσιάσεις το project σου μπροστά σε τόσο κόσμο", δοκίμασε να ακούσεις από αυτόν: "είσαι οργανωτικός και χειρίζεσαι σωστά το λόγο και αυτό θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το άγχος και τη δειλία που νιώθεις"! Ποιά είναι τα δυνατά σου σημεία και πώς θα τα αναδείξεις;

5) Αγνόησε τον! Έτσι απλά, μην του δίνεις αξία με το να δίνεις σημασία σε αυτά που λέει! Κλείσε τα αυτιά, άνοιξε το μυαλό σου και τις προοπτικές σου!

6) Διάβασε, ενημερώσου! Η γνώση είναι όπλο! Όπλο κατά των περιοριστικών πεποιθήσεων, του σαμποτέρ και όλων όσων σε κρατάνε πίσω και δε σε αφήνουν να εξελιχθείς!

Άκουσε και ακολούθησε τη σωστή φωνή, αυτή που θα σε οδηγήσει στην κορυφή σου!

Share: