χαρουμενη κοπελα
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Oct 26 2017

Να είσαι "παρών"!

Πού είναι η θετική σκέψη αγαπημένε ραδιοφωνικέ παραγωγέ; Στο να περιμένουμε τις 2 μέρες της εβδομάδας (το Σαββατοκύριακο) μήπως χαρούμε, υπομένοντας καρτερικά το μαρτύριο των υπόλοιπων 5 ημερών. Όχι λοιπόν!

Η θετική σκέψη έγκειται στο να χαιρόμαστε το "εδώ και τώρα", όχι περιμένοντας το "εκεί και τότε". Στο να ζούμε όσο πιο ωραία και γεμάτα την καθημερινότητά μας.
     Συνειδητότητα! Χτίσε την πραγματικότητά σου, φτιάξε την καθημερινότητα με τρόπο ώστε να σε ευχαριστεί. Όχι δε θα είναι και οι 24 ώρες υπέροχες. Θα υπάρξουν και ώρες βαρετές, δύσκολες. Όμως θα υπάρξουν και ώρες, στιγμές όμορφες, υπέροχες.

Κατ'αρχάς νιώσε το, δες το, μην το προσπερνάς. Να είσαι παρών στη ζωή! Το ότι (για παράδειγμα)  ξυπνάς πολύ νωρίς (για να πας στη δουλειά ή τα παιδιά στο σχολείο) αντιμετώπισέ το με χαρά!" Ναι, ξυπνάω νωρίς και νιώθω τον παλμό της ζωής από το ξεκίνημά της! Την ανατολή του ήλιου, τα μαγαζιά που ανοίγουν, τον κόσμο που ξυπνάει. Καλημέρα κόσμε!" Κάθε τέτοια μικρή στιγμή νιώσε την, ρούφηξέ την!

Δημιούργησε όμως και όμορφες δικές σου στιγμές. Χτίσε την πραγματικότητά σου! Μην περιμένεις από τους άλλους. Βάλε μέσα στη μέρα σου "ανάσες δροσιάς" και νιώσε τη χαρά που σου προσφέρουν. Ένας καφές με μια φίλη, μια δραστηριότητα που πραγματικά σου αρέσει. Κάνε το πρόγραμμά σου από το Σαββατοκύριακο οργανώνοντας το χρόνο σου με μικρές "ανάσες" που θα ομορφύνουν την καθημερινότητά σου!

Κάνε να περιμένεις με χαρά τη Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη... Μπορείς! Από εσένα εξαρτάται!

Share: