Νερο H2O
Back to Blog
HEALTHY TIPS
Dec 13 2017

Νερό! Μάθε τα μυστικά του!

Γιατί νερό;;;

1) Νερό πρέπει να πίνουμε πριν αρχίσουμε να διψάμε! Όταν διψάμε και ζητάει ο οργανισμός μας νερό, αρχίζει η πορεία προς την αφυδάτωση! Μήπως έχεις πονοκέφαλο; Είναι πιθανό σύμπτωμα έλλειψης νερού, αφυδάτωσης!

Αν διψάς πολύ και πιεις ένα μπουκάλι νερό θα απορροφηθεί από τον οργανισμό μας μόνο το 1/5 αυτού! Πρέπει να πίνεις νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα και καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας!

2) Έφαγες περισσότερο απ' ότι έπρεπε και αισθάνεσαι τύψεις; Μάλιστα έφαγες γλυκά; Διπλό το αμάρτημα! Κάψε τις περιττές θερμίδες με γυμναστική (ναι, το ξέρουμε) και....πιες νερό! Πιες μερικά ποτήρια νερό παραπάνω απ' ότι πίνεις συνήθως, για να διασπάσεις τη ζάχαρη με αυτόν τον τρόπο!

3) Στο γυμναστήριο έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι νερό; Μπράβο! Ελπίζω να το πίνεις βέβαια και να μην το πηγαίνεις απλά βόλτα μαζί σου! Βάλε ένα κουτάλι μέλι μέσα στο μπουκάλι με το νερό, ανακάτεψε το κι έφτιαξες το ισοτονικό σου! Επίσης μπορείς να φτιάξεις ισοτονικό αναμειγνύοντας νερό, χυμό και 1/5 του κουταλιού αλάτι.

4) Ξέρεις ότι ενυδατώνει την επιδερμίδα το νερό. Αλλά ξέρεις ότι ενυδατώνει και τις αρθρώσεις σου; Λιπαίνει τις αρθρώσεις! Οι μύες και οι αρθρώσεις χρειάζονται ενυδάτωση για να απορροφούνται οι κραδασμοί και να αποφεύγεται η τριβή των αρθρώσεων!

5) Ο εγκέφαλος αποτελείται από 85% νερό! Αυτό σημαίνει ότι αν πίνουμε αρκετό νερό θα έχουμε μεγαλύτερη πνευματική διάυγεια!

6) Η κατανάλωση άφθονου νερού βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού! Πολύ βασικό για να είσαι υγιής, με ενέργεια, λαμπερό δέρμα, χωρίς ενοχλήσεις και πόνους!

7) Το να πίνεις μεγάλες ποσότητες νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής! Ένα ποτήρι νερό πριν τον ύπνο μπορεί να προλάβει εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή και να αποτρέψει κράμπες κατά τη διάρκεια της νύχτας!

Νερό λοιπόν, το μεγαλύτερο φάρμακο! Και το καλύτερο; Το έχουμε σε αφθονία!

Share: