Χαρουμενο παιδι
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Oct 23 2018

Προκάλεσε θετικές συνάψεις και φτιάξε...χαρά!

Τώρα είναι το αγαπημένο μου ρήμα! Προκαλώ συνέχεια! Ξέρεις τι; Την ευτυχία μου! Ξέρεις πώς; Προκαλώντας θετικές συνάψεις νευρώνων στον εγκέφαλο μου! Ξέρεις γιατί; Γιατί έτσι θα γίνει έκρηξη ορμονών χαράς στον εγκέφαλο και στο σώμα!

Το έχω ξαναγράψει, τώρα θα αναλύσω περισσότερο τους τρόπους που μπορούμε να το πετύχουμε. Ο εγκέφαλος μας αποτελείται από εκατομμύρια νευρώνες, οι οποίοι κάνουν πολλές συνάψεις, ανάλογα με τα ερεθίσματα μας, θετικές ή αρνητικές. Και ναι, δημιουργούνται συνέχεια νέοι νευρωνικοί δρόμοι!

Όταν λοιπόν τα ερεθίσματα είναι θετικά, προκαλούνται θετικές συνάψεις νευρώνων και εκρήγνυνται ενδορφίνες, σεροτονίνη, ντοπαμίνη, ορμόνες χαράς, νευροδιαβιβαστές που μεταφέρουν χαρούμενα μηνύματα στο σώμα!

Αποτέλεσμα; Χαρά, ευεξία, σωστοί καρδιακοί παλμοί, πτώση της αρτηριακής πίεσης, χαλάρωση των μυών! Τέλεια! Πιο τέλεια ακόμη; Το ότι μπορούμε εμείς οι ίδιoι να προκαλέσουμε θετικές συνάψεις στους νευρώνες μας και να προκαλέσουμε λοιπόν την ευτυχία μας! Πώς;;

Δημιούργησε θετικές συνάψεις νευρώνων!

1) Κατά τη διάρκεια της ημέρας εστίασε σε ότι θετικό συμβαίνει. Στο τέλος της ημέρας κάνε έναν απολογισμό ανακαλώντας 3 θετικά που σου συνέβησαν μέσα στην ημέρα!

2) Χτίσε συνειδητότητα. Ζήσε στο "εδώ και τώρα" και μην αφήνεις να απομακρύνεται από το συνειδητό αυτό που ζεις! Πώς; Καλλιέργησε βασικές δεξιότητες: παρατηρητικότητα, κριτική σκέψη, μνήμη.

3) Βρες το νόημα της ζωής και οργάνωσε τις δραστηριότητες σου γύρω από αυτό! Εξάλλου ο Αριστοτέλης όρισε ως ευτυχία το να κάνει το άτομο πράξεις που έχουν νόημα!

4) Να έχεις την πλήρη ευθύνη της ζωής σου και των όσων βιώνεις! Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να αναστρέψιμε και να ξαναδημιουργήσεις τις συνθήκες τις ζωής σου! Θα μειώσεις τον θυμό που νιώθεις επιρρίπτοντας συνεχώς ευθύνες σε άλλους και θα είσαι πιο ήρεμος!

5) Άλλαξε τις λέξεις! Σου έχω μάθει τον τρόπο:  https://nanasigouna.com/blogpost/ki-an-allaza-mia-leksh Έτσι θα αποδυναμώσεις τα αρνητικά συναισθήματα και θα ενισχύσεις ακόμη περισσότερο τα θετικά!

6) Βάλε στόχους, μικρούς και μεγάλους! Έτσι θα έχεις συνέχεια ενέργεια και ώθηση για την πραγματοποίηση των ονείρων σου!

7) Αναγνώρισε τις ανάγκες σου και ικανοποίησε τες! Μην τις παραμελείς βρίσκοντας δικαιολογίες!

8) Καλλιέργησε κοινωνικές σχέσεις! Προσοχή! Με τους σωστούς ανθρώπους, αυτούς που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα! Βγάλε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου!

9) Βάλε καινούριες ασχολίες στη ζωή σου! Συνεχώς να παίρνεις χαρά μέσα από καινούριες μικρές ανακαλύψεις και δημιουργίες (π.χ. μάθε ξένη γλώσσα, μαγειρική, κηπουρική κλπ.)

10) Να είσαι αυθεντικός! Να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός, ακολουθώντας τις δικές σου αξίες! Μόνο έτσι θα ξέρεις τι πραγματικά θέλεις και τι σε ευχαριστεί!

11) Διαλογίσου! Με αυτόν τον τρόπο ηρεμεί το πνεύμα, χαλαρώνουν οι μύες, επέρχεται εσωτερική αρμονία, χτίζεις συνειδητότητα!

12) Ασκήσου, γυμνάσου! Εκρήγνυνται ενδορφίνες!

13) Βγες μια βόλτα στον ήλιο και "μάζεψε" βιταμίνη D. Βοηθάει στην παραγωγή ενδορφινών!

14) Φάε σωστά! Επίλεξε μαύρη σοκολάτα, μπανάνες, δαμάσκηνα! Έτσι θα ενεργοποιήσεις τις ορμόνες της χαράς!

15) Χαμογέλα...συχνά!

Τα μυστικά αποκαλύφθηκαν! Θα τα αξιοποιήσεις;

Share: