δεντρο με αξιες
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Mar 19 2018

Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Φιλενάδα καρδιάς... από αυτές που δε μιλάς συχνά μαζί της αλλά που έχεις πάντα στην καρδιά σου, που έχεις μοιραστεί στιγμές ζωής που δε ξεχνιούνται! Και στάθηκε αφορμή αυτή η συνάντηση με την παλιά μου φίλη, αυτές οι δύο διάφανες σταγόνες που είναι έτοιμες να κάνουν το άλμα από τα μάτια στα μάγουλα μου και να με προδώσουν, αφορμή για να αναλογιστώ.

Να αναλογιστώ τις αξίες της ζωής με τις οποίες πορευόμαστε. Φιλία... ναι, πιστεύω στη φιλία! Μία από τις πυξίδες που μου δείχνουν το δρόμο της ζωής είναι  η φιλία.

Πόσο αλήθεια επηρεάζουν οι αξίες τη ζωή μας; Οι αξίες καθοδηγούν τη ζωή μας. Όλα τα πιστεύω μας, οι ενέργειες μας, το πως λειτουργούμε στη ζωή μας, οι πεποιθήσεις μας, καθορίζονται από τις αξίες μας.

Ακολουθούμε όμως τις πραγματικές μας αξίες; Είμαστε αυθεντικοί; Μήπως κάποια γεγονότα στη ζωή μας, κάποιοι άνθρωποι μας έχουν επηρεάσει και ακολουθούμε αξίες που δεν είναι δικές μας και κατά συνέπεια τρόπο ζωής που δεν πιστεύουμε;

Μήπως να επανεξετάσουμε αξίες και πεποιθήσεις; Είναι αυτές που πράγματι μας εκφράζουν; Και αν ναι, οι πράξεις μας, η συμπεριφορά μας, υποστηρίζουν τις αξίες που πρεσβεύουμε;

 Η δύναμη των αξιών!

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να πορευόμαστε με τις αξίες που πραγματικά πιστεύουμε; Μα γιατί αυτές θα μας δώσουν ώθηση να κάνουμε πράγματα που θέλουμε, που μας γεμίζουν. Οι αξίες θα μας παθιάσουν, θα μας δώσουν έμπνευση, θα μας οδηγήσουν στο νόημα της ζωής μας, σε ισορροπία και αρμονία με το είναι μας. Θα μας κάνουν αυθεντικούς, μοναδικούς!

Άσκηση!!

Θέλεις να κάνεις μια άσκηση; Γράψε 5 αξίες στις οποίες πιστεύεις. Στη συνέχεια γράψε τι κάνεις για να ζήσεις σύμφωνα με τις αξίες σου, για να τις υποστηρίξεις!

Για παράδειγμα, πιστεύεις στη φιλία; Φιλία, υπέροχη αξία ζωής! Τι κάνεις για να υποστηρίξεις την αξία αυτή;

Ποιά η συμπεριφορά σου όσον αφορά τη φιλία; Παίρνεις τηλέφωνο τους φίλους σου; Βγαίνεις μαζί τους; Μαθαίνεις τα νέα τους; Τους βοηθάς όταν σε χρειάζονται; Τους δείχνεις με κάποιο τρόπο τι νιώθεις γι αυτούς; Μήπως τους θεωρείς δεδομένους; Μήπως είσαι απλά "εξαφανισμένος" και πιστεύεις ότι θα είναι πάντα εκεί για σένα; Μήπως υποστηρίζοντας με πράξεις την αξία της φιλίας, νιώσεις πιο γεμάτος, πιο χαρούμενος;

Ψάξε τις αξίες σου και υποστήριξε αυτές που πιστεύεις! Δώσε νόημα στη ζωή σου!

Share: