Καλοκαιρι νησι
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Sep 03 2018

Σεπτέμβριος! Ο πιο αγαπημένος μήνας! Γιατί όχι;

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, λοιπόν! Γιατί κατεργάρης όμως; Και γιατί πάγκος; "Κατεργάρης" στην κυριολεξία σήμαινε ο εργάτης που δούλευε καταναγκαστικά, συνήθως εκτίοντας ποινή! "Πάγκος" ο πάγκος στο πλοίο, στη γαλέρα για την ακρίβεια, εκεί όπου δούλευε ο "κατεργάρης", εκεί όπου καθόταν και τραβούσε κουπί!

Εμείς ας παραφράσουμε (γιατί δε μας συμφέρουν και τα παραπάνω)! "Κατεργάρης": αυτός που πέρασε κατά τη διάρκεια των διακοπών του όμορφα,  ήρεμα, φασαριόζικα, απλά, κοσμοπολίτικα, πάντως με κάποιο τρόπο έκανε τις "κατεργαριές" του και γέμισε μπαταρίες για τον χειμώνα που έρχεται! "Πάγκος": η καθημερινότητα, η ρουτίνα στην οποία επιστρέφει ο "κατεργάρης".

Έχω υπερασπιστεί κι άλλη φορά αυτή την παρεξηγημένη λέξη, "ρουτίνα". Αν θέλεις διάβασε το σχετικό άρθρο μου https://nanasigouna.com/blogpost/apolause-tis-routines-sou

Με όση χαρά περιμένω τις διακοπές, με άλλη τόση περιμένω και την επιστροφή στη ρουτίνα μου! Βέβαια η αλήθεια είναι πως μόνο ρουτίνα δε μπορώ να χαρακτηρίσω την καθημερινότητα μου! Κι αυτό γιατί κάθε φορά βάζω νέους στόχους, νέα στοιχήματα που θέλω να κερδίσω!

Γιατί αγαπάμε τον Σεπτέμβριο!

-Σεπτέμβριος! Πιο όμορφοι και δυνατοί από ποτέ ξεκινάμε την πορεία μας! Το καλοκαίρι, με το φως του, τα χρώματα του, το κέφι του, μας χαλάρωσε κι αυτό αντανακλάται στο πρόσωπο μας! Μας γέμισε χαρά, αυτοπεποίθηση, ηρεμία, μας δυνάμωσε! Συνέχισε να έχεις το καλοκαίρι στο πρόσωπο σου, στην καρδιά σου!

-Σεπτέμβριος! Ακόμη καλοκαίρι! Η μέρα ακόμη μεγάλη, ζέστη, ήλιος χωρίς όμως να μας καίει και να μας κουράζει, φωτεινά χρώματα! Καλοκαιρινά σινεμαδάκια και μπαράκια, βόλτες στα σοκάκια, κάτω από την Ακρόπολη, τρώγοντας παγωτό, ουζάκι δίπλα στη θάλασσα, έστω το Σαββατοκύριακο!

-Σεπτέμβριος! Μήνας νέων ξεκινημάτων, νέων στόχων, μήνας αλλαγών! Ο δεύτερος μήνας μέσα στον χρόνο που μας δίνει αυτή την ευκαιρία. Ο άλλος είναι βέβαια ο Ιανουάριος, ο 1ος μήνας ημερολογιακά του χρόνου που είναι έναυσμα στόχων και αλλαγών!

-Σεπτέμβριος! Παραφράζοντας: σεπτ-: επτά(7),γαλλικό, -έμβριος:έμβιος:αυτός που ζει, που υπάρχει. Ο Σεπτέμβριος λοιπόν φωνάζει να ζήσουμε τουλάχιστον σαν να ζούμε 7 ζωές!!!

Και τι σημαίνει ζω 7 ζωές;; Ζω με όλο μου το είναι, ζω αληθινά και με πάθος, κάνω πράγματα που θέλω! Άδραξε λοιπόν την ευκαιρία που σου δίνει ο μήνας αυτός και κάνε αλλαγές, κάνε νέα ξεκινήματα, κάνε αυτά που έχεις στο μυαλό σου εδώ και καιρό και δεν τολμάς!

Ναι, αρνήσου! Ναι, αντιστάσου! Είναι μέρος της αλλαγής! Αποδέξου και ανάλαβε δράση!

Τι θέλεις να αλλάξεις στη ζωή σου; Τι θα σε βοηθούσε να προχωρήσεις στην αλλαγή; Τι φοβάσαι; Τι θα έκανες αν δεν φοβόσουν; Πώς θα προχωρούσες;

Αν δεν μπορείς μόνος-η να χειριστείς το κομμάτι αυτό της αλλαγής, ένα πολύ καλό βήμα είναι να ζητήσεις τη συνδρομή ενός συμβούλου/coach! Με όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις, μη διστάσεις να αλλάξεις ό,τι δεν σου αρέσει και να δημιουργήσεις κάτι καινούριο!

Κάνε το βήμα που θα σε οδηγήσει στην πραγματοποίηση των ονείρων σου! Τώρα είναι η ευκαιρία σου!

Share: