Τετραδιο 2020 Resolutions
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Jan 09 2020

Στόχευσε ψηλά και πέτυχε!

Κατ'αρχάς γιατί να βάλεις στόχο; Ίσως αναρωτηθείς και αισθανθείς πιεσμένος ακούγοντας από παντού "βάλε στόχο". Πίστεψε με όμως, χρειάζεται να βάλεις στόχο! Είναι ο σίγουρος τρόπος για να κινητοποιηθείς, να αυξήσεις την επίδοσή σου, να έχεις ενέργεια και συνεχές ενδιαφέρον για τη ζωή, για να πετύχεις και να προσεγγίσεις τα όνειρα σου!

Όνειρο και στόχος!

Προσοχή! Άλλο όνειρο, όραμα, επιθυμία, άλλο στόχος! Ο στόχος σε βοηθάει να φτάσεις στο όνειρο! Μπορεί να είναι περισσότεροι από έναν οι στόχοι που θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του ονείρου. Ποιό είναι όμως το όνειρο σου; Τι είναι αυτό που θέλεις πολύ; Όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι και σε έχουν πείσει ότι το θέλεις κι εσύ, αλλά αυτό που πραγματικά θέλεις εσύ! Βάλε τους δικούς σου, τους προσωπικούς σου στόχους! Τότε τα κίνητρα σου θα είναι τόσο ισχυρά ώστε θα σε ωθήσουν στην υλοποίηση του στόχου! Αυτογνωσία και αξιακό σύστημα θα σε βοηθήσουν πάνω σε αυτό! Επίσης αποσαφήνιση προτεραιοτήτων!

Αναρωτήσου!

-Τι πραγματικά χρειάζομαι για να είμαι ικανοποιημένος; -Ποιά ανάγκη μου πρέπει να καλύψω;-Τι θέλω να πετύχω;-Πώς θα νιώσω όταν πετύχω αυτόν τον στόχο;-Ποιά οφέλη θα μου αποφέρει αυτός ο στόχος;-Πώς θα βελτιωθεί η ζωή μου ολοκληρώνοντας αυτόν τον στόχο;

- Πόσο έτοιμος είμαι να προσπαθήσω και να αλλάξω; Αυτό που κυρίως πρέπει να αλλάξεις είναι ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα και οι συμπεριφορές σου. Γιατί για να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που είχες μέχρι τώρα, πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικά! 

Στόχευσε συγκεκριμένα!

Ο στόχος πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένος! Να εστιάζει την προσοχή σε κάτι ευδιάκριτο! Απαιτεί συγκεκριμένες ενέργειες! Πρέπει να είναι χρονικά οριοθετημένος! Να είναι ρεαλιστικός! Να είναι εφικτός! Μην προσπαθείς να πετύχεις κάτι χωρίς να έχεις τις απαραίτητες δεξιότητες!

Πιθανά εμπόδια στον στόχο σου!

Πολλά μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη στην επίτευξη ή στην ολοκλήρωση του στόχου σου. Δούλεψε πάνω σε αυτό που στέκεται εμπόδιο και παραμέρισε το! 

  • αναβλητικότητα
  • φόβος απόρριψης/φόβος αποτυχίας https://nanasigouna.com/blogpost/mh-fobasai-ton-fobo
  • άγχος επιτυχίας
  • φόβος διαχείρισης αλλαγής
  • περιοριστικές πεποιθήσεις
  • φόβος κριτικής

Ακολούθησε συγκεκριμένη μέθοδο! Φτιάξε πλάνο! Οργανώσου! Μην προχωράς γενικά και αόριστα προς τον στόχο. Δεσμεύσου! Ακόμη καλύτερα δεσμεύσου σε κάποιον τρίτο, δεσμεύσου ενώπιον πολλών! Γράψε τους στόχους σου! Όταν τους δεις γραμμένους, ονοματισμένους, θα βεβαιωθείς για αυτό που θέλεις! Αξιολόγησε την πρόοδο που κάνεις κατά την πορεία προς τον στόχο! Αν δεν πετυχαίνει κάποιο βήμα, άλλαξε το! Βάλε μεγάλους στόχους! Μη φοβηθείς! στόχευσε ψηλά και πέτυχε!

Ποιό είναι το 1ο βήμα που θα κάνεις για την επίτευξη του στόχου σου;!!

Κάποιες φορές είναι απαραίτητη η βοήθεια ενός προπονητή που θα σε οδηγήσει στη "νίκη"! Όπως ακριβώς κάνουν και οι αθλητές! Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω! Ως εκπαιδευμένη life coach μπορώ να σε οδηγήσω στην αλλαγή, στην επιτυχία! Κάνε πραγματικότητα τα όνειρα σου! Επικοινώνησε μαζί μου και κάνε το 1ο βήμα σε μια καινούρια ζωή!! Καλή χρονιά γεμάτη επιτυχίες!!

Share: