Χριστουγέννων
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Dec 19 2017

"Το πνεύμα των Χριστουγέννων"

Καθώς σκορπίζω τη μαγεία γύρω μου ή πιο ρεαλιστικά την άχνη ζάχαρη πάνω στους κουραμπιέδες που έφτιαξα, αρχίζουν οι σκέψεις. Ποιο το πνεύμα των Χριστουγέννων; Ποιο το πραγματικό νόημα αυτής της γιορτής; Γέννηση του Θεανθρώπου που δίδαξε την αγάπη άρα "γιορτή της αγάπης". Αγάπη που τη βρίσκουμε μέσα μας και είναι μια αφορμή να την μοιράσουμε απλόχερα. "Χριστούγεννα σημαίνει να κάνεις κάτι παραπάνω για κάποιον άλλο" λέει ο Charles H. Schulz.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να κάνουμε αυτό το "κάτι παραπάνω" για κάποιον άλλο; Βέβαια αυτό μπορεί να το κάνουμε καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, μπορεί και όχι. Τα Χριστούγεννα όμως είναι μία αφορμή για να το κάνουμε πιο... απτά θα έλεγα. Εξάλλου είναι μία γιορτή που όλοι θέλουμε περισσότερο από ποτέ την αγάπη και τη μαγεία στη ζωή μας.

  • Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να πάμε εμείς οι ίδιοι σε κάποιο ίδρυμα να βοηθήσουμε σε κάτι, να δώσουμε μεταχειρισμένα ρούχα ή παιχνίδια ή να περάσουμε χρόνο με ανθρώπους του ιδρύματος, ηλικιωμένους, ορφανά κλπ. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά σε κάποιο ανάπηρο ίσως μέλος της ευρύτερης οικογένειας μας ή ηλικιωμένο που δεν τον βλέπουμε συχνά. Να τον πάμε ίσως μια βόλτα στη γιορτινή Αθήνα. Να βοηθήσουμε τη γιαγιά ή τον παππού της γειτονιάς να πάει στο super-market. Να συμφιλιωθούμε με κάποιον φίλο ή συγγενή που έχουμε τσακωθεί και δε μιλάμε. Να συγχωρήσουμε.
  • Για λίγες μέρες ας μην σκεφτόμαστε την οικονομική κρίση, προβλήματα, ας μην κάνουμε αρνητικές σκέψεις καθόλου. Ας ζήσουμε σε ένα ιδεατό κόσμο, ονειρικά φτιαγμένο!

Το πνεύμα των Χριστουγέννων....παντού γύρω μας! Ας το νιώσουμε! Γιατί τα Χριστούγεννα πάνω από όλα είναι συναίσθημα! Ας γίνουμε παιδιά. Ας κάνουμε οτιδήποτε είναι σχετικό με Χριστούγεννα! Ας δημιουργήσουμε αναμνήσεις! Εγώ έχω ξεκινήσει! Σας δίνω ιδέες λοιπόν:

  • Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα γλυκά, κουραμπιέδες, μπισκοτάκια-αστεράκια, μπισκοτόσπιτα μαζί με τα παιδιά! Να μυρίσει το σπίτι μυρωδιές που τις έχουμε συνδέσει με Χριστούγεννα! Μάλιστα βάλτε και τον μπαμπά στο "παιχνίδι", Σάββατο πρωί ίσως. Κάντε διαγωνισμό καλύτερου κουραμπιέ! Θα διασκεδάσετε πολύ και πιστέψτε με δε θέλει χρόνο, μόνο καλή διάθεση!

-  Φίλες μου βάλτε το κατακόκκινο κραγιόν σας, το γκλίτερ σας, το κόκκινο ή χρυσό φόρεμα και περπατήστε σαν μοντέλο σε πασαρέλα! Ήρθε η ώρα!

- Γεμίστε το σπίτι με πολλά πολλά λαμπάκια χριστουγεννιάτικα! Ανάψτε τα και νιώστε τη μαγεία!

-Δείτε πολλές χριστουγεννιάτικες ταινίες δίπλα από το δέντρο, πίνοντας ζεστό κρασί με κανέλα και πορτοκάλι!(απλά ζεσταίνετε το κρασί μαζί με ένα κλαρί κανέλας και μια φλούδα πορτοκάλι)

-Γράψτε χριστουγεννιάτικες κάρτες στους φίλους σας ακόμη και σε αυτούς που μένουν 2 τετράγωνα πιο πέρα!

-Γράψτε γράμμα στον Αι Βασίλη και κρύψτε το κάπου (μαζί με τα γράμματα των παιδιών σας)! Σε ένα χρόνο ξαναδιαβάστε το να θυμηθείτε τι είχατε ζητήσει και αν πραγματοποιήθηκε η επιθυμία σας!

-Πιείτε καφεδάκι ή τσαγάκι στα μαγαζιά που είναι χριστουγεννιάτικες υπερπαραγωγές!(π.χ στην Αθήνα little kook, noel, στη στοά του city link)

-Φέρτε φίλους, συγγενείς στο σπίτι σας, πιείτε, φάτε κάτι όλοι μαζί!

-Κάντε ανταλλαγή δώρων η οικογένεια μεταξύ της! Κάθε μέλος της οικογένειας παίρνει δωράκια για καθένα από τα υπόλοιπα μέλη και τα βάζει κάτω από το δέντρο!

-Ακούτε μόνο χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο αυτοκίνητο και στο σπίτι! Ακούτε μόνο easy radio!(όχι δε θέλω να  κάνω διαφήμιση, είναι ο μόνος σταθμός που παίζει όλη μέρα χριστουγεννιάτικη μουσική)

-Διαβάστε στα παιδιά σας πολλά χριστουγεννιάτικα βιβλία!

-Διοργανώστε ένα υπέροχο ρεβεγιόν είτε σπίτι σας είτε κάπου αλλού! Από τις ωραιότερες αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων το ότι το σπίτι μας ήταν γεμάτο κόσμο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς! Χαμόγελα, "πάει ο παλιός ο χρόνος", αγκαλιές, αγωνία για το "φλουρί"!

Χαμόγελα, ζεστές αγκαλιές, αγάπη, φωτάκια, αστεράκια, όλα πασπαλισμένα με την άχνη που λέγαμε...μαγεία... και να το πνεύμα των Χριστουγέννων. Μας ακολουθεί όπου κι αν είμαστε!

Φίλοι μου αγαπημένοι να περάσετε, υπέροχα, μαγικά Χριστούγεννα, να δημιουργήσετε μοναδικές αναμνήσεις για εσάς και τους αγαπημένους σας! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Share: