Πετρες βουνο
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Nov 07 2019

Ισορρόπησε και ευτύχησε!

Έτσι είναι και η ζωή! Πρέπει να ισορροπείς για να προχωρήσεις διαφορετικά θα μείνεις στάσιμος! Πρέπει να έχεις ισορροπία όχι μόνο για να προχωρήσεις αλλά και για να είναι ευχάριστη αυτή η βόλτα, η βόλτα της ζωής. Διαφορετικά θα αγχώνεσαι, θα φοβάσαι, θα έχεις ένα κενό...http://nanasigouna.com/blogpost/h-zoh-mas-mia-bolta-me-podhlato

Η ισορροπία θα σου δώσει πληρότητα! Θα σου δώσει ψυχική και σωματική υγεία, διαύγεια πνεύματος. Η ισορροπία θα σε οδηγήσει στην εξέλιξη. Ισορροπία=αρμονία στο νου, στην ψυχή και στο σώμα. Ισορροπία=κάνω+είμαι. Δεν αρκεί να "κάνω", να δραστηριοποιούμαι, να δουλεύω, να διασκεδάζω, να δημιουργώ, να σκέφτομαι, να λύνω προβλήματα. Πρέπει και να "είμαι"...Να είμαι ο εαυτός μου, να ηρεμώ, να παρατηρώ, να νιώθω, να θέλω, να υπάρχω μέσα από καταστάσεις και συναισθήματα που με ικανοποιούν.

Πόσοι είναι οι σημαντικοί τομείς στη ζωή; 8-10; Σε αυτούς τους τομείς θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Θα πρέπει να αισθάνεσαι ικανοποίηση σχεδόν το ίδιο σε όλους τους τομείς (επαγγελματικά, προσωπικά, κοινωνικά κλπ). Αναγνώρισε τις ανάγκες σου, δες τι δεν πάει καλά, τι χρειάζεσαι αλλά και τι πάει καλά, τι έχει δουλέψει καλά σε κάποιον τομέα της ζωής σου. Αξιοποίησε όλες τις δεξιότητες σου και χτίσε κι άλλες προκειμένου να ικανοποιήσεις ανάγκες και επιθυμίες σου.

Πέτυχε ισορροπία!

  1. Αξιολόγησε τη ζωή σου! Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής πολλές φορές μας κάνουν να ζούμε "στον αυτόματο πιλότο". Αποτέλεσμα είναι να μη συνειδητοποιούμε τι μας αρέσει και τι όχι, τι πάει καλά και τι δε πάει καλά, τι δε μας ικανοποιεί στη ζωή μας. Στάσου λίγο και αξιολόγησε τη ζωή σου λοιπόν. Ένα πολύ καλό εργαλείο, που θα σε βοηθήσει είναι "ο τροχός της ζωής"!
  2. Αποσαφήνισε τις προτεραιότητες! Τι χρειάζεσαι περισσότερο; Τι λείπει από τη ζωή σου; Τι θα σου έδινε χαρά αλλά δεν το έχεις βάλει στις πρωταρχικές σου ανάγκες; Τι αμελείς να κάνεις αλλά το σώμα και η ψυχή σου τα χρειάζονται;
  3. Αποφάσισε! Αφού αξιολόγησες, αφού έβαλες προτεραιότητες, τώρα αποφάσισε σε τι θα στρέψεις την προσοχή σου. Αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να δράσεις, να κινηθείς, να αλλάξεις την κατάσταση, να εμπλουτίσεις τη ζωή σου με εμπειρίες, συναισθήματα, να αισθανθείς πληρότητα!
  4. Βάλε συγκεκριμένο στόχο! Δες ποιό κομμάτι της ζωής σου θέλεις να βελτιώσεις, να αλλάξεις, τι θα κάνεις για αυτό και βρες τα βήματα που θα σε οδηγήσουν στον στόχο!
  5. Δράσε! Ήρθε η ώρα να δράσεις, να δραστηριοποιηθείς, να κινηθείς και να πετύχεις την πολυπόθητη ισορροπία!

Είσαι έτοιμος να ανέβεις στο ποδήλατο της ζωής και να κάνεις μια ισορροπημένη, υπέροχη βόλτα;

Share: