Δευτερα
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Feb 04 2018

Κάνε τη Δευτέρα την πιο όμορφη μέρα της εβδομάδας!

Για πολλά χρόνια με κυνηγούσε "το σύνδρομο της Δευτέρας", κατάλοιπο από τα σχολικά χρόνια. Τελικά η συνήθεια έχει απίστευτη δύναμη! Απλά λοιπόν υπέμενα το πέρασμα της, να τελειώσει η "Δευτέρα-δε θέλω να κάνω τίποτα" και να έρθουν "καλύτερες μέρες"(Τρίτη, Τετάρτη κ.ο.κ.)

Ώσπου αποφάσισα να με πείσω ότι η Δευτέρα είναι μια πολύ ωραία μέρα! Και...με έπεισα! Γιατί η Δευτέρα μπορεί να γίνει μία μέρα που να ανυπομονείς να έρθει! Για να δω θα πείσω κι εσάς;;;

Tips για να γίνει η Δευτέρα η αγαπημένη σου μέρα!

  1. Βάλε στο πρόγραμμα κάθε Δευτέρα κάτι που σου αρέσει να κάνεις! Κάτι που δε συνηθίζεις να κάνεις τις Δευτέρες, που ίσως το κάνεις τις Παρασκευές, τα Σάββατα και σου φτιάχνει τη διάθεση! Μια βόλτα στα μαγαζιά, αγορά ενός...βιβλίου, ένα άθλημα, μια συνάντηση, ένα σινεμά, ένα dvd με ένα κουτί ποπ-κορν στο σπίτι....
  2. Ντύσου διαφορετικά από ότι συνήθως (οι φίλες κυρίως που διαβάζουν τώρα) για να πας στη δουλειά σου ή στις υποχρεώσεις σου. Τη Δευτέρα βάλε το αγαπημένο σου, βραδινό ίσως, μπλουζάκι, ή τη φούστα που φοράς σε μια έξοδο και συνδύασε τα με κάτι πιο σπορ. Νιώθεις πιο όμορφη; Πιο κεφάτη; Είσαι σε καλό δρόμο!
  3. Κάνε ένα πλάνο για μετά τη δουλειά ή στη μέση της μέρας. Προγραμμάτισε έναν καφέ, ένα ποτήρι κρασί για μία ωρίτσα, με μια φίλη-ο (κι εσύ εργαζόμενη μαμά χωρίς τύψεις, δεν το κάνεις κάθε μέρα)!
  4. Μη φορτώνεις τα πρωινά της Δευτέρας με πολλές υποχρεώσεις, ραντεβού. Φρόντισε να είναι πιο χαλαρή μέρα. Βάλε την Τρίτη πιο πολλά. Φρόντισε να τελειώσεις από Παρασκευή όσα περισσότερα μπορείς.
  5. Πέρασε ένα υπέροχο απόγευμα Κυριακής κι όχι ένα απόγευμα "προετοιμασίας" για Δευτέρα.
  6. Κοιμήσου πιο νωρίς την Κυριακή ώστε να ξυπνήσεις 30 λεπτά πιο νωρίς τη Δευτέρα και να κάνεις κάτι που σου αρέσει (να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο πίνοντας το καφεδάκι σου για μισή ώρα ίσως)!
  7. Φτιάξε το αγαπημένο σου φαγητό ή παράγγειλε το!
  8. Δευτέρα! Αρχή εβδομάδας, αρχή νέων στόχων! Έχεις μια ολόκληρη εβδομάδα για να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου, να δραστηριοποιηθείς, να δοκιμάσεις, να γνωρίσεις καινούρια πράγματα, καινούριους ανθρώπους! Προλαβαίνεις τα πάντα!
  9. Προγραμμάτισε κάτι όμορφο για το Σαββατοκύριακο, μην το αφήνεις στην τύχη του! Η διαδικασία (να κανονίσεις για εισιτήρια, τραπέζι, παρέα, θα σε κάνει να χαρείς

Και ναι! Πέτυχε! Ανυπομονώ να έρθει η επόμενη Δευτέρα!

Share: