Στράτος Αλημπατές
Back to Blog
FACE TO FACE
Feb 07 2018

Στράτος Αλημπατές, ένας πολλά υποσχόμενος στιχουργός!

Πρώτος καλεσμένος μου ο Στράτος Αλημπατές! Στιχουργός, μάνατζερ καλλιτεχνών, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων (public relation). Ανεβαίνει δυναμικά στο μουσικό στερέωμα  τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς έπαρση, παραμένοντας σεμνός και..."το καλύτερο παιδί"!

 • Στράτο πώς ξεκίνησες αλήθεια να γράφεις στίχους?

Από μικρή ηλικία με γοήτευε η ιδέα να μπορείς να γράφεις ποιήματα, έτσι και προσπαθούσα να γράφω και τα δικά μου. Στην πορεία και μέσα από τα ερεθίσματα που δεχόμουν είτε από την μουσική, είτε από τον κινηματογράφο, είτε από τη λογοτεχνία, είτε άλλοτε από προσωπικά συναισθηματικά βιώματα, ήθελα να αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί.

 • Τι σε εμπνέει?

Η φύση, η βουή της πόλης, η μυρωδιά των εποχών ειδικότερα του χειμώνα. η εικόνα της ανατολής και κυρίως οι ατέρμονες σχέσεις των ανθρώπων.

 • Πες μου τα όνειρά σου, τους στόχους σου!

Να μπορώ να γράφω στίχους που μιλάνε στην καρδιά μου και ενδεχομένως και στους γύρω μου. Το πιο μεγάλο μου όνειρο είναι να καταφέρω ένας από τους στίχους μου να μείνει (σε συνδυασμό πάντα με τη μουσική) διαχρονικός στη πάροδο του χρόνου και να εμπνέονται οι νέες γενιές από αυτόν.

 • Ποιά τα κίνητρα σου ώστε να προχωρήσεις στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου σου?

Η αγάπη μου για τη μουσική και το πάθος να δίνω στο κόσμο υλικό να αγαπάει τις δουλειές μας.

 • Πώς είναι το ταξίδι στον προορισμό σου, στην "Ιθάκη σου"?

Ταξίδι είναι το κάθε τραγούδι, η κάθε μελωδία που το αγκαλιάζει, η κάθε πένα που μυρίζει στο χαρτί για προορισμό στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

 • Πως φαίνεται τελικά ένας ποιητής! Ακόμη κι από τον τρόπο που μιλάει! Πες μου όμως, τελικά ένας νέος καλλιτέχνης μπορεί να πετύχει πράγματα με την αξία του?

Η αυθεντικότητα, η υπομονή, καθώς και η σκληρή δουλειά γι αυτό που αγαπάς, πιστεύω είναι εισιτήρια για την επιτυχία.

 • Αληθεύει ότι ο χώρος σας κρύβει "κινδύνους"?

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω προσωπική εμπειρία σε τέτοιου είδους κινδύνους. Θεωρώ ότι σε αυτό συντελεί ο χαρακτήρας σου και πως μπορείς να αποφύγεις την οποιαδήποτε ‘’τρικλοποδιά’’.

 • Τι θα συμβούλευες κάποιον που διστάζει να κάνει βήματα προς τον στόχο του, προς το όνειρο του?

Να προσπαθεί. Αν αγαπήσει και τολμήσει, να διεκδικεί μια θέση στο όνειρό του, ανεξαρτήτως από τα πόσα εμπόδια και φόβους θα αντικρίσει, θα καταφέρει να φτάσει στο δυνατότερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 • Πόσο εφικτό είναι να πραγματοποιήσει κάποιος στην εποχή μας τα όνειρά του? Τι χρειάζεται?

Θέλει αγώνα ζωής. Η ανασφάλεια και ο φόβος όπως προείπα πρέπει να εξαλειφθούν.

 • Πες μου δύο λόγια για σένα, για τη δουλειά σου, για το που σε βρίσκουμε!

Έχω αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια, στις μουσικές παραστάσεις του νέου ερμηνευτή Δημήτρη Βοζαΐτη, με τον οποίο και συνεργαζόμαστε στενά. Ο Δημήτρης έχει ερμηνεύσει τρία τραγούδια μου τα οποία ήδη κυκλοφορούν, το «Για ένα αύριο», τον «Μονόλογο Φυγής» και το νεότερο μου «Με μια προσευχή» που κυκλοφορεί από την Heaven Music, καθώς και πολλά ακόμη που παρουσιάζονται στις παραστάσεις μας. Μπορείτε να μας βρείτε στα social media είτε από κοντά στις παραστάσεις μας.

 • Ποιό είναι το αγαπημένο, από τα δικά σου, μουσικό κομμάτι? Γιατί?

Αγαπώ εξίσου όλα μου τα τραγούδια. Θα μπορούσα να πω για τον «Μονόλογο Φυγής» καθώς το συγκεκριμένο τραγούδι μου ξυπνάει αναμνήσεις με έντονη ερωτική αναβίωση.

 • Ποιό το αγαπημένο τραγούδι άλλου καλλιτέχνη?

Λατρεύω το ποίημα «Το καραντί» του Νίκου Καββαδία που μελοποιήθηκε εξαίσια από τον Θάνο Μικρούτσικο και ερμηνεύει καταπληκτικά η Ρίτα Αντωνοπούλου.

 • Κάποιο που έχεις "ζηλέψει" στιχουργικά?

Τους στίχους της Sunny Μπαλτζή από το «Παλιό μου παλτό».

Στράτο σε ευχαριστώ πολύ! Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις!

Τον Στράτο θα τον βρούμε αυτή την Κυριακή 11/2/2018 (κατά τις 20:30) στη μουσική παράσταση της σκηνής του "HolyWood stage" (Βουλιαγμένης 289) όπου εμφανίζεται ο Δημήτρης Βοζαϊτης και η μπάντα του, ένα σχήμα νεανικό, φρέσκο, ξεσηκωτικό! Σας εγγυώμαι ότι θα περάσετε super!!!

Share: