Πρωσοπακια
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Nov 13 2017

Ξεχνάω; Είμαι έξυπνη!

Σύμφωνα με νέα έρευνα από τους Φράνκλαντ και Ρίτσαρντς του Πανεπιστημίου του Τορόντο, "ο ανθρώπινος εγκέφαλος στην πραγματικότητα προσπαθεί να ξεχνά! Ο στόχος της μνήμης δεν είναι να αποθηκεύει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες αλλά να συγκρατεί μόνο τις χρήσιμες ώστε να βελτιστοποιεί τη λήψη αποφάσεων".

Η διαδικασία αποθήκευσης των διαφόρων πληροφοριών είναι εξίσου σημαντική με τη διαδικασία διαγραφής τους από τη μνήμη! Αυτή η αλληλεπίδραση απομνημόνευσης-λήθης, μας επιτρέπει να κάνουμε πιο έξυπνες επιλογές και να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις!

Αποφάσεις που παίρνονται πιο εύκολα, πιο σωστά, αφού δεν υπάρχει πια χάος πληροφοριών, χρήσιμων και άχρηστων!

"Χαράς ευαγγέλια"  λοιπόν για τους ξεχασιάρηδες! Από την ημέρα που ενημέρωσα για τα παραπάνω τη φίλη μου, είναι ένας ανανεωμένος άνθρωπος! Κατ'αρχάς το σύνθημα της είναι: "Ξεχνάω;Είμαι έξυπνη, γι αυτό!"

Της εντυπώθηκε τόσο στον εγκέφαλο ότι "χρειάζεται και να ξεχνάς κάποια  καθημερινά πράγματα" και ότι " αν πράγματι θέλεις μπορείς να θυμηθείς κάτι", που υπερίσχυσε της σκέψης "εγώ έτσι είμαι ξεχνάω" άρα και "δεν κάνω καμία προσπάθεια να θυμηθώ"! Σπάνια πια ξεχνάει μικρά καθημερινά πράγματα κι αν ξεχάσει...είναι ένδειξη εξυπνάδας!!

Ο εγκέφαλος μας είναι μια μηχανή και όποια εντολή της δώσεις, αυτήν θα καταγράψει και θα υπακούει!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την καταγραφή θετικών δηλώσεων στον εγκέφαλο μας! Ό,τι του δηλώσουμε είμαστε!...."Είμαι 25 χρονών, 1,80cm, μοντέλο"....Ουπς, μάλλον δεν πιάνει πάντα! Ας μείνουμε στα πλαίσια της πραγματικότητας καλύτερα!

Share: