Πούλα σαν καλλιτέχνης
Back to Blog
BOOKS
Nov 15 2017

"Πούλα σαν καλλιτέχνης!"

"Η δημιουργική ζωή έχει να κάνει κυρίως με την αλλαγή. Να προχωράς μπροστά, να παίρνεις ευκαιρίες, να ανακαλύπτεις νέα όρια." 'Να είσαι φιλόδοξος. Κράτα τον εαυτό σου απασχολημένο. Σκέψου κάτι μεγαλύτερο"!!

"Πρέπει να έχεις το θάρρος να ξεφορτώνεσαι δουλειά και να ξανασκέφτεσαι τα πράγματα εντελώς από την αρχή'. "Όποιος δεν ντρέπεται για τον εαυτό του όπως ήταν πέρυσι μάλλον δεν μαθαίνει αρκετά"!!

Ένα βιβλίο γεμάτο quotes, σκιτσάκια, ρήσεις και "σοφίες" επιφανών και επιτυχημένων ανθρώπων. Γεμάτο προτροπές και συμβουλές πως να υλοποιήσεις μια ιδέα που έχεις (κυρίως σε θέματα τεχνολογίας) και πως να πετύχει αυτή η προσπάθεια.

Διαβάζεται εύκολα, σαν να κάνεις μια φιλική κουβέντα με τον Austin. Του εκφράζεις απορίες που έχεις στο μυαλό σου και σου απαντάει με την εμπειρία του ανθρώπου που "έχει πάθει και έχει μάθει".

Διάβασα ότι πολλά από αυτά που γράφει ο Kleon στο βιβλίο του, ξεκίνησαν σαν tweets.  Τα ανέβασε στο blog του και στη συνέχεια τα έκανε κεφάλαια του βιβλίου του. Άλλα τα είχε πει σε ομιλία του στο tedex. Τα συγκέντρωσε όλα και...ιδού το βιβλίο του!

"Μείνε στο παιχνίδι!" μας παροτρύνει ο Kleon. Σε όλο το βιβλίο προσπαθεί να μας παρακινήσει να δημιουργήσουμε, να μην χάσουμε την πίστη μας σε ό,τι αγαπάμε, να το μοιραστούμε με τον κόσμο και...γιατί όχι; Να νιώσουμε, να γίνουμε καλλιτέχνες!

Ίσως, εκφράζοντας τον εσωτερικό μας κόσμο με κάποια μορφή τέχνης, με κάποιο τρόπο, επικοινωνήσουμε τελικά καλύτερα με τους συνανθρώπους μας, με το περιβάλλον. Ίσως πάλι έτσι αποδεχθούμε καλύτερα τον εαυτό μας. Ίσως φτάσουμε πιο γρήγορα στην πολυπόθητη αυτογνωσία και βοηθήσουμε ώστε να γίνει ο κόσμος καλύτερος! Ουτοπία; "Dum spiro spero"!

Share: