Μια μάνα αγκαλιάζει το μωρό της/γιορτή μητέρας
Back to Blog
POSITIVE VIBES
May 09 2021

Μάνα, μητέρα, μαμά!!!

 Μάνα, μητέρα, μαμά!!! Μια λέξη που γεμίζει το μυαλό και την ψυχή αγάπη, ηρεμία, αγαλλίαση, ασφάλεια. Καμία άλλη λέξη δεν έχει τόση δύναμη. Καμία άλλη λέξη δεν αντηχεί τόσο γλυκά στα αυτιά. Καμία άλλη λέξη δεν είναι ταυτόσημη με τόσα γλυκά συναισθήματα. Χρόνια πολλά!!!

  Χρόνια πολλά σε σένα που είσαι μάνα. Σε σένα που προσπαθείς να γίνεις. Σε σένα που με πολλή προσπάθεια και θυσίες έγινες.

  Σε σένα που κυνηγάς το παιδί σου να βάλει ζακέτα. Σε σένα που αγωνιάς να φάει, να κοιμηθεί, να διαβάσει.

 Χρόνια πολλά σε σένα που πρώτη σου σκέψη όταν ξυπνάς και τελευταία όταν κοιμάσαι είναι το παιδί σου. Σε σένα που η σκέψη σου είναι πώς θα γίνει ευτυχισμένο.

Σε σένα που καμαρώνεις για το παιδί σου, που το ενθαρρύνεις, που είσαι δίπλα του, που το στηρίζεις ακόμη κι όταν κανένας άλλος δεν το κάνει.

Χρόνια πολλά σε σένα που δεν κοιμάσαι τόσα και τόσα βράδια για να είσαι δίπλα στο αγγελούδι σου, να του κρατάς το χέρι γιατί είδε άσχημο όνειρο, γιατί αρρώστησε, γιατί χρειάζεται την αγκαλιά σου. 

Σε σένα που δε γκρίνιαξες, δεν πείσμωσες, δε γύρισες την πλάτη στο έφηβο παιδί σου που οι ορμόνες του το κάνουν να σε αμφισβητεί, να σου φωνάζει, να σε ακυρώνει.

Χρόνια πολλά σε σένα που έβαλες την καριέρα σου πίσω προκειμένου να είσαι δίπλα στο παιδί σου. Αλλά και σε σένα που έβαλες την καριέρα μπροστά προκειμένου να του προσφέρεις ένα καλύτερο αύριο. 

Χρόνια πολλά σε σένα που έχεις πάντα μια αγκαλιά ανοιχτή για το παιδί σου. Σε σένα που η μητρότητα δεν ήταν όνειρό σου αλλά που η ευτυχία του παιδιού σου έγινε όνειρό σου.

Χρόνια πολλά σε σένα που έχεις τύψεις αν είσαι καλή μαμά, που κλαις από ενοχές, που αμφισβητείς αν λειτουργείς καλά στον ρόλο σου. Να σου πω ένα μυστικό; Είσαι η τέλεια μαμά! Ξέρεις γιατί; Γιατί ακριβώς δεν είσαι τέλεια! Θα φωνάξεις, θα κάνεις λάθη, θα μπερδευτείς αλλά κυρίως όλα θα τα κάνεις από αγάπη!! Θα είσαι πάντα εκεί! Γιατί είσαι αγάπη!

Χρόνια πολλά σε σένα που είσαι γεμάτη αγάπη, χαμόγελα, αγκαλιά. Σε σένα που δεν ξέρεις, που φοβάσαι αλλά προσπαθείς. Που μαθαίνεις συνεχώς και για πάντα.

Χρόνια πολλά σε σένα που έχεις κάνει στην άκρη το "εγώ" και έχεις γίνει "εγώ και το παιδί μου". Σε σένα που δε ξέρεις τι σημαίνει κούραση. Σε σένα που δεν έχεις χρόνο ούτε να κοιταχτείς στον καθρέφτη αλλά είσαι ευτυχισμένη.

Χρόνια πολλά σε σένα που δε ζητάς μα μόνο δίνεις! Σε σένα που η αγκαλιά είναι αρκετή! Σε σένα που το "σε αγαπώ" είναι δώρο μοναδικό!

Είσαι μάνα! Είσαι ζωή! Είσαι αγάπη! Είσαι υπέροχη! Είσαι μοναδική! Να το θυμάσαι...

 

  Γράφει η Νανά Συγκούνα Life and mindset Coach/Δικηγόρος

 

 

Share: