Ποταμι πηδα αντρας
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Oct 23 2019

Μη φοβάσαι τον φόβο!

Αντιμετώπισε τον! Κατανόησε τον! Μη φοβάσαι την απόρριψη! Είναι ένας μύθος! Πότε σου είπαν όχι τελευταία φορά; Ήταν για κάτι που είχες; Ή για κάτι που προσδοκούσες; Μάλλον για κάτι που προσδοκούσες. Άρα δεν είχες κάτι και το έχασες. Μείνε εκεί. Μην κάνεις άλλες σκέψεις. Αποτυχία=ευκαιρία=αλλαγή=πρόκληση.

Φόβος απόρριψης και αποτυχίας. Ξεπέρασε τον!

 1. Αναγνώρισε τον φόβο σου και κατανόησε τον. Αγκάλιασε τον, μην τον αρνείσαι. Φρόντισε τον, αντιμετώπισε τον. Ξεπέρασε τον!
 2. Αμφισβήτησε τον! -Πρέπει να το κάνω τέλεια; -Να γίνω αποδεκτός από όλους; -Τι σημαίνει απόρριψη/αποτυχία;
 3. Δούλεψε με τον εαυτό σου σε θέματα αυτοπεποίθησης, αυτογνωσίας, αυτοεκτίμησης! Αποδέξου τον εαυτό σου! Αγάπησε τον! Αγάπησε τον εαυτό σου, όχι τον τέλειο εαυτό σου!
 4. Βίωσε την "αποτυχία" και κάνε εποικοδομητικό απολογισμό! Μάθε μέσα από τα λάθη σου! Τι μπορείς να κάνεις διαφορετικά;
 5. Καλλιέργησε επιμονή και υπομονή!(η Ρόουλινγκ έπρεπε να πάει σε 13 εκδότες για να της εκδώσουν τον Χάρι Πότερ)
 6. Να έχεις θετικές προσδοκίες όχι αρνητικές!
 7. Ψάξε την απόρριψη επί 30 μέρες! Κάθε μέρα να απορρίπτεσαι σε κάτι, έτσι παύεις να νιώθεις την απογοήτευση, τον φόβο! μην τρέχεις να φύγεις από την απόρριψη!
 8. Γίνε δυνατός μέσα από γνώση! Μήπως φοβάσαι το άγνωστο; Μήπως το άγνωστο να το κάνεις γνωστό;
 9. Ποιό είναι το χειρότερο σενάριο; Είναι τελικά τόσο άσχημο;
 10. Εξάσκησε τη θετική σου σκέψη!
 11. Τι είναι τελικά επιτυχία για σένα; α) το τέλειο αποτέλεσμα; β) το ταξίδι; γ) η τόλμη να το κάνεις; δ) η εμπειρία και το τι αποκομίζεις;
 12. Καλλιέργησε θετικές εικόνες, τις εικόνες που πραγματικά θέλεις. Οραματίσου! Θα υποβάλεις το υποσυνείδητο στην πραγματικότητα που θέλεις!
 13. Διαλογίσου! Έτσι το υποσυνείδητο σου γίνεται πιο δεκτικό σε υποβολή σκέψεων!
 14. Πόσο ρεαλιστικός είναι ο φόβος σου; F E A R δηλαδή F=fantasized E=experiences A=appearing R=real δηλαδή φαντασιακές εμπειρίες που εμφανίζονται σαν αληθινές!!! Εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε τους φόβους!
 15. Άλλαξε τον τρόπο που θα φτάσεις στον στόχο σου, αυτόν που σου δημιουργεί φόβο!

Μη φοβάσαι τον φόβο! Πώς θα συμπεριφερόσουν αν δεν είχες φόβους; Αν δεν φοβόσουν την αποτυχία, πώς θα προχωρούσες, τι θα έκανες; Κάνε το τώρα! Ό,τι φοβάσαι περισσότερο είναι αυτό που θα σου προσφέρει απελευθέρωση και εξέλιξη! Και να θυμάσαι: η αποτυχία είναι μια ερμηνεία όχι γεγονός!

Share: