Χριστούγενα
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Dec 18 2018

Ονειρεμένα Χριστούγεννα!

Πώς θα χαρείς το πνεύμα των Χριστουγέννων;

- Κάνε βόλτες στη στολισμένη πόλη...έτσι χωρίς προορισμό, χωρίς σκοπό! Απλά να γίνεις μέρος του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού! Μύρισε τα αρώματα που μόνο αυτή την εποχή θα απολαύσεις. Αφέσου να ζαλιστείς από τα φώτα και τα χρώματα. Βαθύ κόκκινο, επιβλητικό χρυσό, άσπρο του πάγου! Στολίδια, μουσικές, λαμπάκια, άχνη ζάχαρη και καβουρδισμένο αμύγδαλο...Τίποτα δεν είναι αρκετό, τίποτα δεν είναι πολύ αυτή την εποχή!

- Συνάντησε φίλους, όσους πιο πολλούς μπορείς! Επιδίωξε την κοινωνική επαφή! Νιώσε κούραση από την πολλή συζήτηση, από τα πολλά χαμόγελα και τις αγκαλιές!

- Μην πεις όχι στην τηλεόραση...για έναν λόγο...τις χριστουγεννιάτικες ταινίες! Προτείνω: α) Χριστούγεννα με τους Κρανκς β) Ο άγιος Βασίλης μου γ) Ονειρεμένη ζωή δ) Κάποια μαγικά Χριστούγεννα ε) The Holiday!    Άκου χριστουγεννιάτικα τραγούδια! Hρεμούν και ενεργοποιούν θετικές σκέψεις!

- Μπες στην κουζίνα και δημιούργησε... χριστουγεννιάτικες μυρωδιές! κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, βασιλόπιτα. Αυτά είναι τα αρώματα του σπιτιού για τις επόμενες 15 μέρες!

- Αντάλλαξε δωράκια με όσα περισσότερα αγαπημένα πρόσωπα μπορείς! Δε χρειάζεται να είναι μεγάλης αξίας. Δωράκια συμβολικά. Αρκεί που θα μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς κάποιους, να ψάξεις και να διαλέξεις κάτι γι αυτούς, να γράψεις καρτούλες και να γεμίσεις το χώρο κάτω από το δέντρο με όμορφα κουτάκια!

- Γίνε παιδί! Πίστεψε στον Άι-Βασίλη και τη μαγεία του, δείξε έκπληξη στο αναμενόμενο και διάθεση για γιορτή!

Μα πάνω απ'όλα...

Δώσε και μοίρασε αγάπη! Έτσι απλά χωρίς γιατί και πώς...η αγάπη δε χρειάζεται δικαιολογίες. Χαμογέλασε, αγκάλιασε, κατανόησε, συγχώρεσε, συμπόνεσε, βοήθησε! Ξέχνα οτιδήποτε σου σκουραίνει τα χρώματα της παλέτας σου (έστω για 15 μέρες)!

Συγχώρεσε...αλάφρωσε την καρδιά σου από πείσματα και άρνηση!

Αγάπησε...χωρίς διακρίσεις, χωρίς όρια!

Δώσε...χωρίς φειδώ, χωρίς δεύτερη σκέψη!

Μοίρασε...χαμόγελα, καλοσύνη, χαρά!

Συμπόνεσε...χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα εκτός από ένα...αυτό της χαράς!

Μα κι αν δεν κάνεις τίποτα από όλα αυτά, δεν πειράζει...κάνε μόνο ένα...Γίνε "εσύ"! Φέτος τα Χριστούγεννα βρες τον αληθινό σου εαυτό και αγάπησε τον πραγματικά! Κάνε του τα χατίρια και ελευθέρωσε τον από τύψεις και ενοχές. Άφησε τον να νιώσει ή να μη νιώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων...άφησε τον χωρίς πιέσεις, χωρίς πρέπει!

Όμως... φρόντισε να σε πετύχει κι εσένα η αστερόσκονη τη νύχτα των Χριστουγέννων! Και τότε όλα είναι πιθανά!

Καλά Χριστούγεννα! Ευτυχισμένα με αγάπη!!

Share: