Δωρα
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Dec 27 2018

Τι δώρο θα κάνεις σε εσένα;

Αυτό με κάνει, κατά τη διάρκεια της (νοερής) αναδρομής να εστιάζω στις καλές στιγμές που πέρασαν, στα θετικά συναισθήματα. Ο ανθρώπινος νους έχει το χαρακτηριστικό στο τέλος μιας διαδρομής, αναπολώντας, να αφήνει στην άκρη τα άσχημα και να επικεντρώνεται στα καλά! Γι αυτό και θεωρώ απαραίτητη αυτή την αναδρομή. Διαφορετικά μπορεί να περάσουν επιδερμικά τα όμορφα της χρονιάς που διανύσαμε και να μη δώσουμε τη δέουσα σημασία στις υπέροχες στιγμές που μας συντρόφευσαν.

Κάθε αρχή νέου έτους αγοράζω ένα ημερολόγιο (κάποιο να με εκφράζει) και εκεί καταγράφω (τηλεγραφικά θα έλεγα) όμορφα καθημερινά γεγονότα. Στο τέλος του χρόνου το ξεφυλλίζω και αναπολώ στιγμές, χαμογελώ και αναφωνώ: "ήταν μια υπέροχη χρονιά (παρότι είχε τις δυσκολίες της)!"

Βάλε στόχους!

Κάθε χρόνο βάζω ένα στόχο: την επόμενη χρονιά να έχω εξελιχθεί. Να έχω κάνει ένα βήμα παραπέρα, προσωπικά, επαγγελματικά, πνευματικά, σε όλα μαζί, σε ένα από αυτά, κάπου πάντως να υπάρχει μια εξέλιξη. Η επόμενη χρονιά να είναι διαφορετική, να μην είναι στάσιμη, να υπάρχει μια ευχάριστη αλλαγή! Να βρίσκω νέα όρια και να προχωράω ώστε να τα ξεπερνάω και ξανά να βάζω καινούρια.  Δε θέλω απλά να κυλάει η ζωή και εγώ να την παρακολουθώ. Να συμμετέχω και να δημιουργώ μαζί της στιγμές. Αυτό είναι το "δώρο μου",το "δώρο μου" για τη νέα χρονιά!

Όπως έχω ξαναγράψει δεν αρκεί ο στόχος. Πρέπει αυτός ο στόχος να γίνει πιο συγκεκριμένος, πιο προσεγγίσιμος, θέτοντας μικρούς στόχους, κάνοντας βήματα που οδηγούν στον μεγάλο στόχο. Μικρές νίκες...."όταν επιτευχθεί μια μικρή νίκη, μπαίνουν σε κίνηση δυνάμεις που ευνοούν άλλη μια μικρή νίκη" (καθηγητής Κορνέλ). "Οι μικρές νίκες τροφοδοτούν τις αλλαγές, μετατρέποντας τα μικροσκοπικά πλεονεκτήματα σε πρότυπα που πείθουν το άτομο ότι είναι εφικτά και τα μεγαλύτερα επιτεύγματα." (Τσαρλς Ντάχιγκ, "η δύναμη της συνήθειας")

Δεσμεύσου!

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου,ένα "δώρο" για τη νέα χρονιά, δώσε μια υπόσχεση στον εαυτό σου: "Θα δρομολογήσω αλλαγές ώστε να κάνω πραγματικότητα κάποιο όνειρο μου! Θα ξεκινήσω να γράφω το καινούριο ημερολόγιο μου (κυριολεκτικά ή νοερά), θα γεμίσω τις λευκές του σελίδες με πλάνα, σχέδια, δράσεις, θετική ενέργεια, καινούριους ανθρώπους, καινούριες δραστηριότητες. Έχω 365 μέρες (!!!)  "να φέρω εις πέρας την αποστολή μου"!

Ο στόχος και η επιθυμία είναι κάτι πολύ προσωπικό και διαφέρουν για τον καθένα. Αυτό λοιπόν που χρειάζεσαι, αυτό που επιθυμείς, αυτό που σε ολοκληρώνει, που σου φέρνει χαμόγελο στα χείλη, αυτό κυνήγησε, αυτό βάλε στόχο!Γίνε ο άνθρωπος που θαυμάζεις! Ζήσε τη ζωή που ονειρεύεσαι! Κάνε τα εμπόδια δύναμη σου!

Αυτά εύχομαι για εσάς την καινούρια χρονιά αγαπημένοι μου φίλοι! Εύχομαι το 2018 να είναι γεμάτο δώρα για εσάς. Υγεία, αγάπη, επιτυχίες, προσωπική εξέλιξη!

Και....μην ξεχάσεις να ευγνωμονήσεις για αυτά που πέρασαν! Για τα καλά και τις χαρές που σου χάρισαν, τις αναμνήσεις που προστέθηκαν στον "χάρτη" σου. Για τα άσχημα που σε δυνάμωσαν, σε κινητοποίησαν και σου έδειξαν τις ικανότητες που έχεις να ανταπεξέρχεσαι στα δύσκολα!

Με το δεξί να έρθει το 2019 και να φέρει ευτυχία, υγεία για όλους, δημιουργία, νέους στόχους, να είναι φωτεινό γεμάτο λαμπερά χρώματα!!!

Share: