μυαλο ιδεες
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Jun 17 2018

Προκάλεσε τη σκέψη σου! Ρώτησε...ξανά και ξανά!

Προκάλεσε τη σκέψη σου θέτοντας συνεχώς ερωτήματα! Διέγειρε το μυαλό σου με τα κατάλληλα ερωτήματα. Ενεργοποιήσου και δημιούργησε ακολουθώντας τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθεσες.

Κάνε σωστές, ανοιχτές, αποτελεσματικές, ενδυναμωτικές ερωτήσεις σχετικά με ένα θέμα που σε απασχολεί, σχετικά με την πορεία της ζωής σου! Κάνε ερωτήσεις "προκλητικές", ερωτήσεις που θα σε προκαλέσουν να βγεις από τη "ζώνη άνεσης" σου, την comfort zone!  "Η υποβολή ερωτήσεων είναι η σπουδαιότερη πνευματική ικανότητα που έχει αναπτύξει μέχρι στιγμής ο άνθρωπος" Νιλ Πόστμαν (στο βιβλίο Teaching a subverse activity).

Κάνε ερωτήσεις που προσανατολίζουν σε λύσεις, όχι που εστιάζουν στο πρόβλημα. "Το μυαλό λειτουργεί σαν GPS" (όπως λέει ο Jack Canfield στο βιβλίο του "η επιτυχία βήμα βήμα"). Κατεύθυνε το σωστά!

"Αν επιθυμούμε να αλλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας, πρέπει να αλλάξουμε τις ερωτήσεις που θέτουμε συνήθως στον εαυτό μας και στους άλλους" Anthony Robbins (συγγραφέας του best seller "ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας")

Οι ερωτήσεις που κάνεις στον εαυτό σου, αναλόγως αν είναι θετικές ή αρνητικές, σε οδηγούν στον επίσης ανάλογο τρόπο σκέψης και στον ανάλογο τρόπο ζωής! Άλλαξε τις ερωτήσεις που κάνεις (αν δεν κάνεις καθόλου, ξεκίνα τώρα) και θα αλλάξει η ζωή σου!

Ερωτήσεις...κι άλλες ερωτήσεις...συνέχεια ερωτήσεις!!!

"-Τι θέλω; -Τι με ευχαριστεί; -Ποιός είναι ο στόχος μου; -Τι με εμποδίζει να πετύχω; -Φόβος; Περιοριστικές πεποιθήσεις; -Ποιός θα ήμουν χωρίς αυτόν τον φόβο, χωρίς αυτές τις πεποιθήσεις που δε με αφήνουν να πάω παραπέρα; -Πώς θα αντιδρούσα; -Ποιές δεξιότητες μου θα με βοηθήσουν να πετύχω; -Για ποιά πράγματα στη ζωή μου νιώθω ευγνωμοσύνη; -Πώς θα γίνω ακόμη πιο χαρούμενος; -Ακόμη πιο πετυχημένος; -Τι με κάνει να αισθάνομαι ενθουσιασμό; -Με ποιούς τρόπους μπορώ να βελτιώσω τη ζωή μου; -Τι έκανα γι αυτό σήμερα; -Πώς μπορώ να αξιοποιήσω τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου;"

Εστίασε στα "πώς" στα "τι", όχι στα "γιατί". Εστίασε στις λύσεις. Μην είσαι απλά διεκπαιρεωτής μέσα στη μέρα. Στάσου..Αναρωτήσου... Αναρωτήσου όταν οδηγείς, όταν κάνεις μπάνιο, όταν ακούς το αγαπημένο σου τραγούδι, όταν μαγειρεύεις, ακόμη κι όταν κάνεις διάδρομο ή spinning στο γυμναστήριο! "Που πάω; Πάω εκεί που θέλω; Πώς θα φτάσω εκεί; Τι έγινε ως εδώ; Πώς έγινε; Πού συνέβαλα εγώ; Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Τι θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά ώστε να το προσέξω την επόμενη φορά; Τι αποκόμισα από τη μέρα που πέρασε;"

"Βομβάρδισε" τον εαυτό σου με ερωτήσεις! Brainstorming! Έτσι θα έρθουν οι ιδέες, έτσι θα έρθει η εξέλιξη, η αλλαγή! Ξεκίνησε σήμερα...τώρα!

Share: