λουλουδη
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Jun 11 2018

Κακοκεφιά; Γκρίνια; Ζήσε το! Μην το προσπερνάς!

Κακοκεφιά! Και τώρα τι;

Ξύπνησα κακόκεφη...Συνέχισα "μουρτζούφλα"...Αγχώθηκα, ταράχτηκα..."Αχ γιατί δεν έχω κέφια; Γιατί δεν έχω καλή διάθεση;" Άρχισα να πιέζομαι να γίνω θετική και καλοδιάθετη. Και ξαφνικά σταμάτησα...Ε όχι, σήμερα θα είμαι όσο γκρινιάρα και κακόκεφη θέλω! Σήμερα θα είμαι στα "down" μου!

Δε δικαιούμαι λοιπόν μια μέρα να μην έχω κέφια αλλά χωρίς ενοχές, χωρίς τύψεις; Θέλω να είμαι "drama queen" για μία μέρα (προσοχή όχι παραπάνω) και να το ευχαριστηθώ! Να αναρωτηθώ τα "γιατί" και τα "πώς"!

Από τη στιγμή που απελευθερώθηκα από ενοχές για την άσχημη διάθεση μου αισθάνθηκα... πιο ήρεμη! Μιζέριασα, με βαρέθηκα και στο τέλος της ημέρας το είχα ευχαριστηθεί! Είχα βιώσει όσο ήθελα την κακοκεφιά και χαμογελούσα απαλλαγμένη από το κουραστικό συναίσθημα της δυσθυμίας!!

"Υπάρχουν μονάχα στιγμές πληρότητας και εκείνοι που δεν ξέρουν και επιμένουν να θέλουν να ζουν διαρκώς ευτυχισμένοι, θα μείνουν καταδικασμένοι στο γκρίζο και επαναληπτικό βηματισμό της καθημερινότητας" Χορχέ Μπουκάι. Λίγο υπερβολικός θα έλεγα ο Μπουκάι αλλά προσαρμόζουμε το σκεπτικό του στο ζητούμενο, δηλαδή να μην μας κυριεύει η απόγνωση μπροστά σε μια αρνητική σκέψη, σε ένα αρνητικό συναίσθημα. Αναλογιζόμαστε αν η επανάληψη της καθημερινότητας χρειάζεται μια διακοπή και γιατί όχι και μια τέτοια διακοπή! Έτσι θα εκτιμήσουμε περισσότερο τις όμορφες μέρες!

Εξάλλου κάθε τι αρνητικό είναι ευκαιρία να μάθουμε κάτι. "Οι αρνητικές σκέψεις, η απόρριψη, ο φόβος, είναι όλα μέρος του παιχνιδιού! Αυτές οι σκέψεις αντί για ανυπέρβλητα εμπόδια ή αποδείξεις της αποτυχίας μου μετατράπηκαν σε προκλήσεις που έπρεπε να ξεπεράσω." Jack Canfield.

"Mία αρνητική σκέψη, ένα εμπόδιο, είναι πρόκληση όταν αντιλαμβάνεσαι τη σημασία του, σου γίνεται μάθημα και δεν το επαναλαμβάνεις". Πάμελα Καραβά, Life Coach.

Τότε δημιουργείς και μπορείς να εξελιχθείς. Όταν αξιοποιήσεις αυτό που σε έμαθε η άσχημη κατάσταση η οποία σε οδήγησε σε αρνητικές σκέψεις. Τότε θα μάθεις τον εαυτό σου καλύτερα και τότε θα του θέσεις πολλές ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να πας ένα βήμα πιο πέρα!. Αυτό θα σε ενεργοποιήσει!

Εξάλλου, όπως λέει και η ψυχολόγος Μισέλ Πάιβα: "Ο καθένας μπορεί κάποια στιγμή να μην έχει τις καλές του. Έτσι καταλαβαίνεις πως ο άλλος είναι άνθρωπος και όχι ρομπότ!"

Περιμένω τις δικές σας απόψεις!

Share: