δρομος ανατολη ηλιου
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Apr 16 2018

Χάραξε τη δική σου πορεία!

Αν κοιτάξουμε γύρω μας, οι ζωές όλων μας δε διαφέρουν και πολύ, σε γενικά πλαίσια. Ακολουθούμε τους ίδιους ρυθμούς, περιμένουμε και ελπίζουμε τα ίδια πράγματα...

Ήμουνα σε ομαδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο και ο γυμναστής, ύστερα από μια συγκεκριμένη άσκηση που μας έδειξε, μας παρότρυνε: "Ακολουθήστε ο καθένας τον ρυθμό του. Ακολουθήστε την καρδιά σας" (εννοώντας να ασκηθεί ο καθένας σύμφωνα με την αντοχή της καρδιάς του, εφόσον πρόκειται για αερόβιο πρόγραμμα).

Έτσι πρέπει να συμβαίνει και στη ζωή! Ακολούθησε τη δική σου πορεία, το δικό σου ρυθμό. Μην κοιτάς δεξιά και αριστερά. Μην επηρεάζεσαι. Νιώσε ελεύθερος. Χάραξε τη γραμμή σου κι ας είναι διαφορετική!

Μη φοβάσαι τις αλλαγές!

Η ζωή σου είναι αποκλειστικά δική σου. Έχεις την ευθύνη της. Σε κάνει ευτυχισμένο έτσι όπως την έχεις διαμορφώσει; Αν ναι, συνέχισε έτσι! Αν όχι, άλλαξε την! Μη φοβάσαι τις αλλαγές. Ο φόβος είναι απαραίτητος στη ζωή αλλά μην του δίνεις δύναμη...μην παίρνει αυτός αποφάσεις αντί για σένα. "Ο μόνος φόβος που θα ήθελα να νιώθεις σε μια αλλαγή, είναι μήπως δε μπορείς να αλλάξεις"!Χορχέ Μπουκάι.

Προχώρα παρακάτω. Μην κολλάς σε καταστάσεις. Μην κοιτάς τι κάνει ο άλλος. Πράξε αυτό που εσύ πιστεύεις, αυτό που θέλεις, που σε κάνει ευτυχισμένο.

Ψάξε την ταυτότητα σου!

Ψάξε τι σου δίνει ταυτότητα. Ψάξε τι σου αρέσει, τι είσαι εσύ, ποιά είναι τα στοιχεία που σε καθορίζουν. Βρες τι κουβαλάς και είναι δικό σου και αγάπησε το. Βρες τι είναι ξένο και πέταξε το μακριά. Τι είναι αυτό που ζωγραφίζει χαμόγελο στα χείλη σου και πίστεψε το. Τι είναι αυτό που κάνει τα μάτια σου ψυχρά και αδιάφορα και απομακρύνσου!

Τι διαφορετικό κάνεις από τους υπόλοιπους; Σε ευχαριστεί; Αν δεν κάνεις κάτι διαφορετικό, μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις; Τι σε εμποδίζει; Τι σε φοβίζει;

Χάραξε τη δική σου πορεία!

Ποτέ δεν είναι αργά. Χάραξε τη δική σου πορεία. Άφησε τα αποτυπώματα σου. Κάνε θόρυβο, κάνε σαματά! Μην περνάς σαν αερικό που δεν αφήνει σημάδια, που δεν το θυμάται κανένας. Γιατί αυτό σημαίνει ότι ούτε εσύ θυμάσαι γιατί είσαι εδώ! Είσαι εδώ για να ζήσεις! Για να ζήσεις όπως εσύ επιλέξεις!

Μπες στη δική σου, μοναδική τροχιά και χάραξε τη δική σου πορεία!

Share: