Τοξο με βελος μολυβη
Back to Blog
POSITIVE VIBES
Dec 04 2017

Βάλε στόχο τώρα! Δώσε ζωή στα όνειρα σου!

Και ένα ωραίο πρωί ξύπνησα κι ήμουνα...40!!! Ναι, έφτασα στο "πέρασμα". Γι αυτό όμως το "πέρασμα" θα μιλήσουμε σε άλλο post.

Λοιπόν ξύπνησα γενικότερα. Συνειδητοποίησα κάτι που όλοι ξέρουμε αλλά όλοι το βάζουμε στα "αποθηκευμένα του σκληρού δίσκου" και δεν ανατρέχουμε ποτέ εκεί, απλά...καταλαμβάνει χώρο: "η ζωή κυλάει πολύ γρήγορα!" Εάν πραγματικά το συνειδητοποιήσουμε ότι η ζωή δεν έχει "pause" που το πατάμε και περιμένει, το πατάμε και συνεχίζεται, πιστεύω θα γίνουμε λιγότερο αναβλητικοί!

Εάν οραματιστούμε αυτό που πραγματικά θέλουμε και πόσο ευχάριστες συνέπειες θα φέρει στη ζωή μας είναι σίγουρο ότι θα αρχίσουμε να οργανώνουμε την επίτευξη του στόχου μας! Γιατί το επόμενο βήμα είναι να θέσουμε συγκεκριμένο στόχο!

Με μένα τουλάχιστον έπιασε! Κινητοποιήθηκα και άρχισα να βάζω στόχους, κοντινούς, μακρινούς,πραγματοποιήσιμους! Πολλούς από αυτούς τους έχω φτάσει!

"Το να θέτουμε στόχους έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της επίδοσης επειδή κατευθυνόμαστε στο να διατηρήσουμε την προσοχή σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα επίτευξης" πρεσβεύουν οι ψυχολόγοι Locke και Lathan.

Εξάλλου το να θέσουμε έναν στόχο μας κινητοποιεί, μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ενεργοί, πιο "ζωντανοί", πιο αισιόδοξοι! Δίνει νόημα στη ζωή μας, μας κάνει να έχουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για καταστάσεις και ανθρώπους γύρω μας! Βάλε στόχο! Δώσε ζωή στα όνειρα σου!

Λοιπόν, οργανωνόμαστε:

  1. "Βλέπουμε" τον στόχο. Βάζουμε συγκεκριμένο, ξεκάθαρο στόχο. Επίσης πραγματοποιήσιμο στόχο παρακαλώ. Όχι για παράδειγμα "θα βγω πρωταθλητής κόσμου στο πατινάζ στο επόμενο πρωτάθλημα" ενώ ούτε ξέρω τι είναι το πατινάζ!!
  2. Κάνουμε ένα "πλάνο δράσης"! Ένα πλάνο που απαρτίζεται από ενέργειες, όχι μόνο συμπεριφορές. Μικρά βήματα, μικροί στόχοι που θα μας οδηγήσουν στον μεγάλο στόχο.
  3. Κάνουμε χρονοδιάγραμμα των "βημάτων" μας. Καθορίζουμε ημερομηνίες μέχρι τις οποίες θα έχουμε πραγματοποιήσει τα μικρά "βήματα", τους μικρούς στόχους, που θα μας οδηγήσουν στον μεγάλο στόχο!

Δεσμευόμαστε! Υποσχόμαστε (κατά προτίμηση ενώπιον κοινού!) ότι θα τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα που θέσαμε. Ναι, υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες αλλά συνήθως απλά μας καθυστερούν λίγο, δε μας ακινητοποιούν! Εξάλλου το ταξίδι μέχρι τον στόχο (την Ιθάκη μας!), την πραγματοποίηση του ονείρου, είναι πάντα ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον γιατί διαμορφώνεται μέσω όμορφων αλλαγών που στοχεύουν στην επιτυχία, συνεπώς στην εξέλιξη μας, στην ολοκλήρωση μας!

Share: