Πάντινγτον 2
Back to Blog
TIME WITH KIDS
Dec 14 2017

"Πάντινγτον 2"! Μια ταινία για μικρούς και μεγάλους!

Ε λοιπόν σπεύσατε! Μικροί και μεγάλοι πηγαίνετε χωρίς δεύτερη σκέψη να δείτε την ταινία! Θα διασκεδάσετε απίστευτα! Θα γελάσετε...πολύ όμως! Θα συγκινηθείτε, θά προβληματιστείτε, θα απολαύσετε δράση!

Η ταινία περνάει πολλά μηνύματα, κάτι πολύ σημαντικό όσον αφορά τα παιδιά. Μια ταινία είναι ένας τρόπος να πάρει ένα παιδί μηνύματα για αξίες, για τη ζωή, ανώδυνα και χωρίς να τα συμβουλεύει κάποιος ή να παρεμβαίνει κατευθυντικά. Μια ταινία πρέπει να δίνει κάτι στα παιδιά, να αφήνει κάτι θετικό στο υποσυνείδητο τους. Η συγκεκριμένη ταινία αυτό ακριβώς κάνει!

Τι γίνεται λοιπόν όταν σε αδικήσουν; Πως μπορείς να αντιδράσεις στην αδικία και στην κακία ώστε να μην υπάρχουν επώδυνες απώλειες; Χάνεις την προσωπικότητα σου και την μοναδικότητα σου προκειμένου να εναρμονιστείς στο σύνολο, προκειμένου να γίνεις αποδεκτός; Μήπως υπάρχει κι άλλος τρόπος; Μήπως τελικά μπορείς να βρεις θετική πλευρά σε όλους τους ανθρώπους; Μήπως πρέπει να το προσπαθήσεις και να μην είσαι αφοριστικός;

Τι ρόλο παίζουν οι αξίες στη ζωή; Ποιές είναι οι σημαντικές αξίες στη ζωή; Υπάρχουν αξίες που μπορεί να σε οδηγήσουν σε προσωπική ολοκλήρωση; Αγάπη, οικογένεια, φιλία, ειλικρίνεια, δικαιοσύνη, τιμιότητα, αλληλεγγύη, μερικές από τις αξίες της ζωής που προάγει η ταινία.

Τελικά είναι σημαντικό να βάλεις ένα στόχο στη ζωή σου και να τον πετύχεις; Και πως φτάνεις στο στόχο; Αξίζει η προσπάθεια; Ποια τα μικρά βήματα, οι μικρές νίκες ως τον στόχο;

Όλα αυτά, ναι όλα αυτά, περνάνε μέσα από την ταινία. Περνάνε μέσα από πολύ-πολύ γέλιο, συγκίνηση, περιπέτεια, μυστήριο και μια όμορφη ιστορία με αρχή, μέση, τέλος! Μια ταινία για παιδιά αλλά και για μεγάλους που τελικά δίνει πολύ περισσότερα απ΄ότι δίνει μια ταινία για μεγάλους!

Share: